Last news in Fakti

25 Май, 2020 08:31 3 439 15

В Гърция отвориха кафенетата и ресторантите

  • гърция-
  • заведения-
  • кафенета-
  • ресторанти

Свободен е и достъпът до всички острови - на фериботите се пътува със задължителна маска

В Гърция отвориха кафенетата и ресторантите - 1
Снимка: БГНЕС

В Гърция днес отварят кафенета и ресторанти, предаде БНР. Свободен е и достъпът до всички острови, a фериботите пътуват при стриктни мерки.

Под строг контрол на здравните служби масите в заведенията са поставени на необходимото разстояние за стриктно спазване на социална дистанция. Обслужването на клиенти е само на външни маси. Сервитьорите са с предпазни маски и ръкавици.

Работодателите, които запазят работните места, ще получат данъчни облекчения, заяви министърът на развитието Георгиадис, цитиран от БНР.

Потеглиха и първите фериботи към островите. Пътниците са половината от капацитета на корабите, а билетите за тази седмица са продадени предварително, съобщават фериботните агенции. От началото на туристическия сезон, който започва на 15-ти юни, ще се увеличи броят на фериботите по натоварените направления.

За всички пътници е задължително носенето на маска.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сори

    13 25 Отговор
    Но сега е момента на патриотизма, в България има толкова много красиви места, които не сме посетили, тази година ще е отдадена изцяло на българското

    Коментиран от #7, #14, #15

  • 2 Реалист

    23 9 Отговор
    Наистина в България има повече прекрасни места за почивка от Гърция, но с нашата поговорка "Ден година храни", псевдо хотелиерите и ресторантьори и кръчмари, гонят туристите. В развитите държави туризма е държавна политика, а у нас е оставен в ръцете на Николинка, която го съсипа в последните години, а Герб и помогна с безумното застрояване и бетонните градини отблъскващи туристите. Като прибавим и обслужването.... Последното и изявление, че българските туристи почиващи в Гърция,Турция, ще бъдат поставяни 14 дни под карантина при завръщането си, преля чашата. Чист диктат!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Йозеф

    37 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Стига глупости, Гърция има 13 676 км брегова линия, излаз на Бяло, Средиземно, Йонийско, Егейско и Критско море и около 6000 острова. Нашето кафяво крайбрежие е 354 км.и нямаме един читав остров.
  • 4 Надявам се

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Надявам се, тази година нашите хотелиери, ресторантьори, кръчмари да не мислят така и да ни отблъснат завинаги , ще е жалко наистина.
  • 5 Честито

    14 1 Отговор
    Хайде.....номера с пандемията си свърши работата. Експеримента чака,продължение..........
  • 6 Янис

    4 1 Отговор
    Ясооо
  • 7 Въпрос

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сори":

    Отиваш на плаж. 4 ма човека семейство и сядате на 2 чадъра и 4 шезлонга. Безплатно. Не консумирате нищо. Как ще стане? Аз нещо не го виждам . Ако можеш обясни го

    Коментиран от #10

  • 8 В Бг искаме още катантина

    3 3 Отговор
    Ми тъй де я виж какви толупи се навъдъха.
  • 9 Гост

    1 4 Отговор
    Няма ли полети,няма туристи.На българи не може да се разчита.Слава России,ако ще и до другото лято да чакаме.
  • 10 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Въпрос":

    Махни си капаците от очите, човекът ти говори не за български плаж с два или четири шезлонги, а за красотите на България, които пренебрегваме като някои от нас сме се юрнали към тази Гърция, най - вече защото е по-близо.Години на ред почивам там и нищо няма да ми стане, ако пропусна една година и запраша някъде из нашите планини. Не вярвам докато се катеря из Пирин например да ме проверяват дали нося маска .
  • 11 Дончо

    10 0 Отговор
    Аз съм от гр. Балчик. Нашите хотелиери и ресторантьори все реват, че няма туристи и пари, а истината е, че като видят българин се цупят. Обслужването е отвратително, цените са ужасно скъпи. Както казва един мой приятел:"От Балчик сме, а плаж за нас няма". Всеки хотел си е заграбил по малко ивица и за нас място няма.
  • 12 Дончо

    8 0 Отговор
    Гледат ни като извънземни лятото, а зимата се молят да им ходим в кръчмите. Аз такава простотия и гъзомийщина другаде не съм видял и затова с жената ходим по другите курорти. Там нямаме такива Проблеми. Явно това поведение си е характерно за нашия град.

    Коментиран от #13

  • 13 Туриста с хладилната чанта

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дончо":

    Ами аз миналата година на Лефкада имах за комшии през две къщи две семейства варналии. По-надолу по улицата видях кола със силистренски табели, но след два дена изчезна, явно хората са се прибрали или са отишли на друго място.После се качих до Албания...ми мнооого са напред пред нашите мутрагени...мнооого . Наште могат да им дишат прахта само. Никак не е лошо да отидат там да постажуват, занаят да откраднат....малеее..някой ако ми кажеше навремето до колко ще забатачат туризма у нас, щях да го гледам като извънземен.Докъде се докарахме от алчност и простотия..едни албанци да са светлинни години пред нас в туризма.А за Хърватска или Черна гора да не говорим. Нямаме никакъв шанс да ги стигнем...никакъв...
  • 14 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сори":

    Абе патриотизъм...то добре, ама нещо не стават нещата.Да ме хранят с турски домати, македонско зеле, дини и ябълки от Полша.Да ми сервират молдавски сервитьори, а като застана на рецепцията да ме посреща хубава украинка, ама не знаеща бъкел български, та се разбираме на английски( и това ми се е случвало преди две години, когато се наложи да съм за два- три дни в Бургас по работа)...та патриотизъм, казваш,а ??
  • 15 Сега е моментът

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сори":

    всички да подкрепят братята Гърци, понеже те се грижат повече за вас от Мащехата ви България...за съжаление.