25 Май, 2020 19:38 1 522 2

Постигнато е съгласие с ЕК за фонда за възстановяване от пандемията

  • манфред вебер-
  • ек-
  • ес-
  • европейска комисия-
  • фонд-
  • коронав

Аз съм много оптимистично настроен, каза Вебер

Постигнато е съгласие с ЕК за фонда за възстановяване от пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер заяви в интервю за БНР, че е постигнато съгласие с Европейската комисия за фонда за възстановяване от пандемията с коронавируса.

Вебер и колегата му Зигфрид Мурешан изпратиха писмо до председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен, в което заплашиха групата да наложи вето върху 7-годишния бюджет на Общността, ако парламентът не бъде изцяло ангажиран в изготвянето на плана за възстановяване.

„Във връзка с отношенията между парламента и Комисията, основното искане на Европейската народна партия беше да се спазва демократичната процедура. Говорим за много пари - милиарди евро. Като се имат предвид тези средства, хората в цяла Европа очакват от парламента да взема решенията за тяхното изразходване. Този основен принцип е ключов за нас и ние получихме гаранции от Урсула фон дер Лайен, че тя ще предложи такава архитектура на новия фонд. Затова съм много оптимистично настроен, че той ще се осъществи“, каза Вебер.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен трябва да представи предложението на институцията за плана на пленарното заседание на Европарламента в сряда. Вебер казва още, че групата му ще подкрепи плана за възстановяване на Франция и Германия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???????

    8 1 Отговор
    Като разбрахме, че ще дават пари от ЕК, и почнахме да се заразяваме много бързо! Сега когато, и парите на ЕК свършиха намаляват и болните!
  • 2 Последния софиянец

    6 1 Отговор
    Идат седем гладни години, като в Библията. ХА ХА ХА?!