Last news in Fakti

26 Май, 2020 07:39 1 995 7

Скандал на Острова! Архитектът на Брекзит не се извини за нарушаване на карантината

  • великобритания-
  • доминик къмингс-
  • карантина-
  • брекзит-
  • борис джонсън

Доминик Къмингс беше уличен, че в момент на най-строга карантина е пътувал до дома на баща му в Дъръм, Северна Англия, на повече от 400 километра от Лондон

Скандал на Острова! Архитектът на Брекзит не се извини за нарушаване на карантината - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният съветник на британския премиер Борис Джонсън – Доминик Къмингс, заяви, че не съжалява и не е направил нищо нередно във връзка с обвинения, че е нарушил наложената заради коронавируса карантина.

Къмингс даде специална пресконференция след разразилия се скандал за лицемерието на властите да призовават за спазване на карантината без самите те да съблюдават мерките.

Доминик Къмингс бе уличен, че в момент на най-строга карантина е пътувал до дома на баща му в Дъръм, Северна Англия, на повече от 400 километра от Лондон.

На призивите за оставка на Къмингс, дори от депутати от управляващата Консервативна партия, снощи Борис Джонсън защити съветника си с думите, че е действал интуитивно като родител в името на здравето на сина му и че е нямал алтернатива.

Но редовите британци, които стриктно следваха карантината и дори нямаха възможност да погребат близките си, бяха разгневени от интерпретацията на законите от властимащите, че за тях могат да важат изключения.

На пресконференцията в Градината с розите на Даунинг стрийт, след нетипично за Къмингс обстойно обяснение какво точно се е случило, той отговори на много въпроси на журналистите.

Допускайки, че не всички може би са съгласни с него, Къмингс обаче заяви, че не съжалява и не се извини за действията си, защото, както посочи, „е действал разумно и в рамките на закона“. Къмингс не смята да подава оставка.

Архитектът на политиката на британското правителство да не признава никога, че е сгрешило, призна единствено, че може би е трябвало да се консултира с премиера за неговото пътуване и че може би по-рано е трябвало да даде разяснение за медиите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    7 0 Отговор
    Много разтеглив този закон. Все едно слушам Д. Кирилов :като го обърнем наобратно и нищо незаконно не съм направил.
  • 2 Реалист

    6 1 Отговор
    Що да не пътува.
    Правилата са за раята.
    Ако си политически и финансово 🤞 с правилните хора,можеш да си правиш каквото си искаш извън всякакви правила и закони.
    Звучи кофти ?
    Ами да,но това е реалността.
  • 3 сигурно

    2 5 Отговор
    Пътник е !!Английският народ не като българските овце !
  • 4 Рошко

    4 2 Отговор
    Показва на светъ, че властимащите не могат да бъдат наказвани, типично по английски

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ссссс

    3 0 Отговор
    А нашият с джипа обиколи пет пъти България, като през цялото време се караше и подиграваше ня народа !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.