26 Май, 2020 07:47 1 867 10

Манфред Вебер: България ще може да се възползва от Фонда за възстановяване

  • манфред вебер-
  • ковид-19-
  • икономика-
  • ес-
  • пандемия

Очаква се председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да представи утре пред Европейския парламент Фонда, който е част от плана за възстановяване след пандемията

Манфред Вебер: България ще може да се възползва от Фонда за възстановяване - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

България е сред страните, които ще могат да се възползват от Фонда за възстановяване след пандемията от Covid-19 въпреки ниския брой на заразените. Това заяви в интервю за БНР председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер.

На въпрос за критериите, по които ще се определя кои са най-засегнатите държави, Вебер уточни:

„Разбира се, първата идея е за хората, които са заразени. И това трябва да се взема предвид, тъй като в Северна Италия има региони, които бяха много сериозно поразени и тук трябва особен приоритет. Но последствията са далеч по-широки в икономически аспект. България, например, много добре управлява кризата и цифрите показват, че там заразените са най-малко в сравнение с другите държави. Това обаче не означава, че тя няма да има достъп до тези средства. Тя също е засегната икономически от тази криза и затова трябва да се възползва от този нов фонд“.

Очаква се председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да представи утре пред Европейския парламент Фонда, който е част от плана за възстановяване след пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    20 3 Отговор
    Демек ще се възползва Бойко и си е
  • 2 сужуци

    13 3 Отговор
    Ко става с чакалнята, барцелончо що мълчи
  • 3 От Народа

    10 3 Отговор
    Ако се раздават пари значи пак ще ни затварят. Все пак парите ще се раздават на калпак разболели се в стационар и на затворвни икономически отрасли. Аз питам защо не си затвориха стеойтелството в разгара на епидемията, както го направиха всички държави от ЕС?
  • 4 тия ще се осъзнаят ли някога

    16 3 Отговор
    Преведено на нашенски . Баце ще може да краде.
  • 5 Реалист

    15 2 Отговор
    Фонда ?
    Още парички за доказаните престъпници от парламента и още кредити за народа.
    Ясно.
    Давай боче,давай диктаторе мой.
    Онзи ден от 6 интервюирани абитуриента 5 излитат и се спасяват от абсурдистанската реалност по цял свят.
    Ето ти и малко данни от моя щаб:В следващите 24 месеца се очаква огромна вълна от спасяващи се българи от абсурдистанската съдба и реално в следващите 3 години популацията ще се свие до малко над 5 от сегашни около 6 млн.
  • 6 Джиросания

    7 2 Отговор
    Засилете темпото !!! Мутафчийски,събуди се !!!
  • 7 Лили

    5 6 Отговор
    Може но ако се върне БСП всичко приключва.

    Коментиран от #9

  • 8 Asdfg

    7 0 Отговор
    Браво, ще има и за Влади и за Кирчо и за баце!
  • 9 Asdfg

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Лили":

    Приключи преди 30 години!
  • 10 Джиро Буби

    7 0 Отговор
    Нова порция за моята любима Мис Гащи, некое малко Поршенце или виличка на Караибите, че много преживя горката. А за брака с дъртака ще има и кеш обезщетение. Милата, може и некой Черен Диамант или нещо от колекцията на Черепа, което си хареса милата ми!!!!!