Last news in Fakti

26 Май, 2020 09:03 1 371 4

Намаляват заплатите на президента, министрите и депутатите в Чили

  • чили-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • себастиан пинера

Заплатата на чилийските депутати е сред най-високите в света - около 9600 евро

Намаляват заплатите на президента, министрите и депутатите в Чили - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Чили намаляват заплатите на президента, министрите и депутатите.

„Живеем в трудни времена и знам, че много чилийски семейства преживяват труден момент. Според нас беше справедливо и необходимо да намалим най-високите приходи на държавната администрация, за да можем да предоставим по-голяма помощ на средната класа и на най-нуждаещите се“, заяви консервативният президент Себастиан Пинера.

Законът се обсъждаше от парламента от шест години, но пандемията ускори приемането му. Заплатата на чилийските депутати е сред най-високите в света - около 9600 евро.

Сега нейният размер ще бъде определян периодично от комисия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питам си

    7 0 Отговор
    А не нашите 240 тупани кога?????
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бранимира

    3 0 Отговор
    А нашите търтеи кога ще си намалят бройката? Направо да ги съкращават половината и заплатите им на оставащите на 50%, за да се компенсират що годе загубите от намаленото ДДС. Гласят се да компенсират загубите с увеличаване на данъците от следващата година!
  • 4 дедко

    0 0 Отговор
    Това искам да го видя и тук, поне официално да ги орежат!
    Ясно че далаверите и бонусите няма как да им спрем, но никой няма нужда от толкова много хрантутници и то безполезни и неспособни!
    90 процента от тях не стават за нищо и затова са там!