Last news in Fakti

26 Май, 2020 13:29 1 857 1

Германия иска да облекчи дистанцирането и да премахне предупреждението за пътуване в Европа

  • германия-
  • меркел-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • дистанциране

Федералните провинции обсъждат с Ангела Меркел как да продължат с облекчаването на ограниченията

Германия иска да смекчи правилата за социално дистанциране от 29 юни, седмица по-рано от планираното, както и да отмени предупреждението за пътуване до 31 европейски държави от средата на юни, съобщават немските медии. Това предаде Reuters.

Федералните провинции обсъждат с Ангела Меркел как да продължат с облекчаването на ограниченията, въведени през март, за да забавят разпространението на новия коронавирус.

16-те провинциални премиери ще се опитат в сряда да постигнат съгласие с канцлера по пътя напред, балансирайки между опазването на здравето на гражданите и необходимостта от възраждане на най-голямата европейска икономика, изправена пред най-дълбоката си рецесия след Втората световна война.

Меркел призова за повишено внимание и предупреди за нова вълна от инфекции.

Все пак, позовавайки се на проектодокумент, който все още трябва да бъде одобрен от провинциите, Bild пише, че под натиска на регионалните премиери канцлерът на Германия се е съгласила да придвижи датата, на която социалното дистанциране трябва да бъде облекчено, от 5 юли до 29 юни.

Говорител на правителството е отказал коментар, заявявайки, че не иска да предвещава изхода на преговорите.

Bild пише, че на обществени места ще могат да се струпват максимум до 10 души или членове на две домакинства в група. Информационната агенция dpa пък заяви, че Германия ще отмени предупреждението за пътуване до 31 европейски държави от 15 юни, при условие, че ситуацията с коронавируса позволява. Позовавайки се на документ, който кабинетът може да приеме в сряда, медията твърди, че списъкът ще включва Великобритания, Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн, както и 26-те останали страни-членки на ЕС.

Припомняме, че въпреки големия брой на заразени, Германия успя да запази сравнително ниска смъртност от Covid-19. Досега във Федералната република от болестта са починали 8 302 души.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВТОРА ВЪЛНА

    0 3 Отговор
    Всичките облекчавания на мерки се правят само с една цел.