Last news in Fakti

26 Май, 2020 13:49 2 552 6

Фармацевтична компания премина към третата фаза на изпитанията за ваксина срещу COVID-19

  • ваксина-
  • индия-
  • изпитания-
  • коронавирус-
  • glenmark

Резултатите се очакват до месец август

Фармацевтична компания премина към третата фаза на изпитанията за ваксина срещу COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Индийската фармацевтична компания Glenmark Pharmaceuticals Limited заяви, че започва провеждане във "Фаза 3" на клинични изпитвания на лекарството Favipiravir като опция за монотерапия на Covid-19 при 158 пациенти, като резултатите се очакват до август 2020 година, предаде БНР.

Glenmark ще започне да тества комбинираната ефективност на две антивирусни лекарства Favipiravir и Umifenovir като потенциално лечение на коронавирус. Компанията е получила одобрение от индийския регулатор DCGI за изпитване на комбинираното лекарство върху пациенти.

Вицепрезидентът на компанията д-р Моника Тандън заяви: "Смятаме, че изследването на Glenmark ще бъде ключово, което ще доведе до идентифициране на високоефективни и безопасни лечения на Covid-19 в Индия. Освен многобройните потенциални ползи за лечение на пациенти, ние се надяваме, че комбинираната терапия ще намали риска от инфекция сред медицинските специалисти и здравните работници, като ограничи продължителността на разпръскване на коронавируса от лекуваните пациенти". Вчера японската фармацевтична компания AnGes MG, Inc. пък обяви, че възнамерява да пусне коронавирусната ваксина до края на годината, посочиха източници на агенция Nikkei Asian Review.

Съобщава се, че компанията ще започне клинично изпитание на ваксината през юли след окуражаващи резултати от тестове върху животни, като се придвижва по-бързо по определения график, според който тестът върху хора трябваше да започне през септември, заяви неназован служител на AnGes. Първите резултати за мащабно клинично изпитание се очаква да дойдат от Osaka University и от Osaka City University през септември, след което фирмата планира да проведе мащабно тестване.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    5 6 Отговор
    Къде са индийците, къде сме ние

    Коментиран от #6

  • 2 CoV4o

    16 2 Отговор
    Начи фаза-1 е опити с мишки, фаза-2 с маймуни и фаза-3 с депутати :)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    6 1 Отговор
    Как тъй вече в 3 фаза бе? Ваксините по принцип минават 4 фази които траят 3- 4 години. Или набързо набързо ще скъсят фазите че да могат да я пуснат, че после глей какво става- яко странични действия
  • 5 Миро

    2 0 Отговор
    Ще тества ваксина или антивирусно лекарство последно?
  • 6 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    Е, къде ще ни сравняваш с Индия....?