Last news in Fakti

26 Май, 2020 17:20 2 017 8

Меркел критикува плановете за отмяна на ограниченията

  • германия-
  • ангела меркел-
  • ограничения-
  • критика-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • европа-
  • маски-
  • хигиена

Тя държи на правилата за хигиена и дистанция

Меркел критикува плановете за отмяна на ограниченията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ангела Меркел гледа критично на плановете на някои федерални провинции за разхлабване на част от ограниченията, въведени заради заплахата от разпространение на новия коронавирус. Вчера стана ясно, че министър-председателят на Тюрингия Бодо Рамело възнамерява да отмени ограниченията в провинцията на 6 юни. Малко след това и от Саксония дойдоха подобни новини.

Дано успехите не бъдат проиграни

Според канцлерката, провинциите би трябвало да се отнасят към мерките "внимателно и смело". Правителственият ръководител Щефен Зайберт обяви, че според Меркел препоръките и молбите не са достатъчни. Тя държи на обвързващите мерки за спазване на дистанция от 1,5 метра, както и на ограниченията при събиранията на хора и правилата за хигиена. Защото ако тези правила не се спазват, успехите, постигнати през последните месеци в Германия срещу пандемията, може да се окажат напразни, обяви Зайберт.

През последните седмици канцлерката Ангела Меркел проведе многобройни видеоконференции с министър-председателите на отделните федерални провинции, в рамките на които обсъждаха мерките и ограниченията. Всяка провинция обаче сама може да реши кога кои правила приема или отменя.

Мнозина изразиха опасението, че ако Тюрингия и Саксония действително отменят ограниченията, и други провинции може да последват примера им. А това би било опасно. Защото рискът все още е голям. Премиерът на Бавария Маркус Зьодер нарече плановете на Бодо Рамело "фатален сигнал". И водещият германски вирусолог Кристиан Дростен се изказа критично и сравни плановете на Рамело с шведския модел. Междувременно министър-председателят на Тюрингия даде на заден ход и обяви в интервю в понеделник вечерта, че и занапред гражданите на провинцията ще носят маски в обществения транспорт и магазините. Днес стана ясно, че той смята да запази и правилото за спазване на дистанция от 1,5 метра.

Лятото може да идва?

Вчера в медиите се появи съобщението, че от канцлерството възнамеряват да удължат ограниченията за контакти между хората до 5 юли. Това става ясно от документ на канцлерската служба, въз основа на който ще се водят преговорите с министър-председателите на отделните федерални провинции, посочва списание "Шпигел", което разполага с документа.

Междувременно стана ясно, че Германия възнамерява да отмени предупрежденията за пътуване до 31 страни, издадени от външно министерство заради пандемията от коронавирус. Става дума за 26-те партньори на Германия от ЕС, както и Великобритания, Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн. От 15 юни нататък предупрежденията би трябвало да не важат. За останалите страни по света обаче те остават в сила.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 инженер от Карачи

    3 1 Отговор
    Санджич с брат Хамза ще й правим.
  • 2 Браво

    0 12 Отговор
    Браво на Меркел. Твърд и разумен човек.
  • 3 Тази

    5 0 Отговор
    не става за нищо. Винаги прави обратното на разумното и правилното.
  • 4 радев

    5 0 Отговор
    Да си прибере имигрантите дето ги покани с добре дошли!

    Коментиран от #6

  • 5 пенсионер

    2 1 Отговор
    кой те чува , бе наборке !? я си оди и глей краставици !
  • 6 Професор

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "радев":

    Меркелизмът, или неомарксизмът е втори опит за глобализация след болшевизма. За разлика от последния, който проповядваше директна антикапиталистическа революция и насилствено завземане на властта, неомарксизмът е идеология целяща разграждането на капитализма отвътре, чрез политическо овладяване на неговата система за управление. В този смисъл, неомарксизмът е много сходен с нацизма, който овладя властта в Германия също с политически маневри отвътре. Основните идеологически компоненти на неомарксизма са 10: 1. Феминизъм; 2. Мултикултурализъм; 3. Джендеризъм; 5. Разбиване на семейството; 6. Антихристиянска пропаганда и атеизъм; 4. Реформа в съдебната система толерираща престъпността и пороците; 5. Представяне на пороците и перверзиите като "права на личността"; 6. Умишлено дегенериране на образователната система и поощряване на псевдонауки, предимно в социалната и хуманитарната области; 7. Анти-индустриална агитация, представяна като "защита на природната среда" и развиване на псевдонауки целящи за всяко явление да се обвини капитализмa с цел да бъде задушен и ликвидиран (пример: глобално затопляне, коронавирус); 8. Глобализация като средство за ликвидиране на националните капиталистически държави; 9. Непрекъснато развитие на командно-административната система с цел създаване на огромни умишлени пречки на бизнеса; 10. Неконтролирана миграция и иcлямизaция с цел ликвидиране на националните кaпитaлиcтичecки държави.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 радев

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Професор":

    Добре казано!
  • 8 Доцента

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Професор":

    Подкрепям напълно! Ще добавя, че наскоро излезе един материал на немски журналист, който напълно обосновано с факти описа античовешката политика на Меркел и Урсула фон дер Лаен, които дословно изпълняват всички указания и препоръки на Бил Гейтс! Подготвя се задължителна ваксинация и чипизация на населението във всички държави от ЕС и за жалост това не е конспирация!