Last news in Fakti

26 Май, 2020 18:09 2 240 7

Китай ще повиши готовността си за военна битка

  • китай-
  • си дзинпин-
  • президент-
  • коронавирус-
  • армия

Въоръжените сили трябва да проучат нови начини за обучение

Китай ще повиши готовността си за военна битка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът Си Дзинпин заяви във вторник, че Китай ще засили готовността си за военна битка и ще подобри способността си да изпълнява военни задачи, тъй като пандемията от коронавирус оказва дълбоко влияние върху националната сигурност, съобщи китайската държавна телевизия, предаде БНР.

Резултатите на Китай в борбата с коронавируса показаха успеха на военната реформа, посочи той и добави, че въоръжените сили трябва да проучат нови начини за обучение на фона на пандемията. Си Дзинпин, който председателства Централната военна комисия на Китай, направи тези коментари по време на пленарно заседание на делегация на Народноосвободителната армия и Народната въоръжена полиция в кулоарите на течащата годишната сесия на китайския парламент.

Народноосвободителната армия ще "засили готовността за военни битки", подчерта той. Коментарите на Си Дзинпин идват след засилване на напрежението между Пекин и Вашингтон в последно време, тъй като Китай прие законодателство, целящо ограничаване на автономията на Хонконг.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще имат "много силна реакция" на китайския закон за национална сигурност, който има за цел да предотврати намесата на чужди страни в специалния автономен регион. Китайският външен министър Ван И пък посочи, че двете държави са "на ръба на нова студена война", като неговото министерство заплаши, че ще предприеме ответни мерки срещу САЩ, ако Вашингтон продължи да подкопава интересите на Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    19 1 Отговор
    Ще тренират на малки отряди от по милион. ХА ХА ХА!
  • 2 Мдааа..

    13 9 Отговор
    По добре под краварско робство,а не под китайско. Жълтурите са много гадни хора, особенно когато доминират. А може да възстановим първенството за купата на съветската армия.

    Коментиран от #7

  • 3 Mr. X

    18 1 Отговор
    Китайския военен министър докладва на партийния лидер:
    – Обявихме война на Македония!
    – Колко са?
    – 2 милиона…
    – В кой хотел са отседнали?

    Македонския военен министър докладва на президента:
    – Обявихме война на Китай!
    – Колко са?
    – 2 милиарда..
    – Оффф, ке ги отепаме, ама дека ке ги копаме?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Миризлив матрак

    9 2 Отговор
    Мазната каска също ще вземе мерки - купил е две торбички "Billa"...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.