26 Май, 2020 21:00 2 241 6

Слаб е интересът към плувните басейни в Италия

  • италия-
  • басейни-
  • плувни басейни-
  • коронавирус-
  • интерес-
  • мерки

Независимо от горещото време, очакването за много посетители не се оправда

Слаб е интересът към плувните басейни в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Със стриктно спазване на физическа дистанция плувните басейни в Италия се опитват да се върнат към работния си ритъм. Те са отворени от понеделник. Независимо от горещото време, очакването за много посетители не се оправда.

Спасители с предпазни маски, постоянна дезинфекция на шезлонгите - такава е новата нормалност край откритите плувни басейни в Италия. Според разпоредбите на здравните власти, плуващите трябва да спазват дистанция поне от метър и половина, предаде БНТ.

Стефано Сесилия, управител на спортен клуб, каза: "Федерацията по плуване разреши максимално 44 души да плуват едновременно в басейните. Ние решихме да ги намалим - до 24, за да могат хората да се чувстват по-безопасно. Най-големият ни проблем са съблекалните и душовете".

Ограничителни линии напомнят на посетители за новата реалност в басейните. Притесненията ни са за близкото бъдеще. Надяваме се, че ще спасим летния сезон, но това може да се случи, само ако мерките бъдат облекчени и повече хора бъдат допускани в басейните, посочи управителят. В документацията на басейните ще бъдат съхранявани и данните на посетителите, поне две седмици, колкото продължава инкубационният период на вируса.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искам

    0 3 Отговор
    да ходя на басейн.А те да си готвят ковчези,и близките им,и братчедите им.Това е казала баба Ванга :)
  • 2 Ром в басейна.🏊= 🚾

    4 0 Отговор
    В нашият град преди години направиха голям комплекс "Ривиера" с басейни, барчета и други развлечения но много бърже фалира и взе да се разпада вече, и причината беше че беше в близост до ромската махала и идваха да се къпят много роми. Отначало ги гонеха и не ги пускаха но те се оплакаха в полицията и в общината и взеха да ги пускат и какво стана от другите нации хората спряха да ходят останаха само ромите и комплекса фалира.

    Коментиран от #6

  • 3 Първото

    4 0 Отговор
    Което отвориха в България бяха басейните и останах втрещена. Как може да ги отворят като там има най - голяма вероятност да се заразиш! При плуването гълташ вода която плюеш и какво става като влезнат няколко човека! Басейн пълен с корона вирус!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Корона шоу.🌟💈🍺🍢🍥🌸👑

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Първото":

    Бизнесът това не го интересува той е вложил пари и иска да си ги избие и спечели още и още. Не само басейните но и кръчми, ресторанти и всякакви заведения където се събират хора са опасни те затова и докато бяха забраните и ограниченията собственниците на такива обекти ревяха най много по форумите и общественните сайтове че били без работа тях не ги интересува човешкият живот това е.
  • 5 Ето........

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Първото":

    Ето ти идеално доказателство че тоя вирус ще си остане като най голямата измама на века
  • 6 Факт

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ром в басейна.🏊= 🚾":

    То и във Велинград градският плаж е къпалня за роми. Не знам защо наричат един мръсен и мърляв град "спа столица"?