27 Май, 2020 08:57 1 531 9

Заразените с коронавирус в САЩ са над 2,4 милиона

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • пандемия-
  • ковид-19

Починалите от COVID-19 в страната са под 700 за трети пореден ден

Заразените с коронавирус в САЩ са над 2,4 милиона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 2,4 милиона души са заразени с новия коронавирус в двата американски континента, а смъртните случаи в региона са над 143 000, предаде ДПА.

Това превръща региона в новата гореща точка на пандемията, заяви вчера директорката на Панамериканската здравна организация Кариса Етиен, предава БТА.

Етиен изтъкна, че Панамериканската здравна организация е изключително обезпокоена от големия брой на случаите на заразяване в Бразилия, чийто президент Жаир Болсонаро разкритикува въведените заради коронавируса карантинни мерки. Директорката изрази притесненията на ръководената от нея организация и за ситуацията в Перу и Чили.

За повечето американски страни "сега не е време да смекчават ограниченията или да редуцират превантивните стратегии", каза Етиен в изявление за медиите, публикувано на уебсайта на Панамериканската здравна организация.

Етиен призова и за взимането на превантивни мерки срещу заболявания, които не се предават от човек на човек, като например диабет, сърдечни и респираторни заболявания.

Те са отговорни за 81 процента от смъртните случаи в Америките преди появата на COVID-19 и болните от тях хора са най-уязвими по отношение на COVID, каза Етиен.

Междувременно за трети пореден ден починалите от COVID-19 в САЩ са по-малко от 700, предаде Франс прес, като се позова на данни на университета "Джонс Хопкинс".

Смъртните случаи през последните 24 часа в САЩ са 657.

Общият брой на починалите от вируса в САЩ достигна 98 875, като се очаква скоро те вече да са над сто хиляди.

Броят на заразените с вируса в САЩ е около 1,7 милиона души, като през последните 24 часа са регистрирани около 18 000 нови случая на заразяване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    15 1 Отговор
    Въоръжени до зъби, а здравеопазването им като при пещерните хора!

    Коментиран от #6

  • 2 КОНТРАТА

    13 0 Отговор
    Абсолютни рекордьори са няма две мнения, недостижими!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Робот":

    Лошото е че заедно с демокрацията, с която,, радват "целия свят САЩ изискват и реформи в здравната система. Искате заеми от МВФ, едно от първите условия е да осакатите здравната система. Белорус защо не наложи карантина? Там Лукашенко не направи реформите за здраве и разполага с достатъчно болници и легла, които биха поели разболелите се от короновирус, ако се наложи.
  • 7 Илия

    5 1 Отговор
    Май не са толкова велики американците,за да диктуват правила на целия свят, след като са толкова безпомощни и капитулират пред един вирус, с който други държави успешно се борят.
  • 8 Гост

    2 6 Отговор
    Не знам другите борят ли го успешно или не . Щатите не крият информация за броят на болните. Страната е с над 300 милиона население, нормално и болните да са повече спрямо Европа. Китай няма какво да го коментираме видяхме в клипове какво ставаше там . Тая бройка за заболели и починали не знам какъв трябва да си за да повярваш. Русия също ... нещо и ня тях не вярвам .

    Коментиран от #9

  • 9 хамсал

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: Страната е с над 300 милиона население, нормално и болните да са повече спрямо Европа. Европа, като население е над 700 млн., кое му е нормалното на Щатите?