Last news in Fakti

27 Май, 2020 14:15 3 886 10

Ново изследване: Имунитет срещу коронавирус само 6 месеца?

  • имунитет-
  • ваксина-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Данните явно ще обезсмислят и теорията за стадния имунитет, след като имунната защита срещу новия коронавирус намалява само след половин година

Ново изследване: Имунитет срещу коронавирус само 6 месеца? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Прекараната инфекция от коронавирус изглежда създава имунитет само за 6 месеца, алармират учени от университета в Амстердам, които са изследвали антитела на пациенти.

Имунитетът към новия коронавирус изглежда се задържа само в продължение на 6 месеца, сочи проучване на университета в Амстердам. Там са изследвали антителата в организмите на 10 мъже над 35-годишна възраст, които са прекарали заболяване от четирите вида коронавируси, включително и от Sars-CoV-2.

"Стряскащо кратка защита"

Анализите са били правени на всеки три и шест месеца. Учените открили, че „продължителността на защитния имунитет е стряскащо кратка". Установено било също, че още след шестия месец броят на антителата намалява радикално, а броят на нови инфекции силно нараства.

Учените твърдят, че различните видове коронавируси нямат много общи черти помежду си, като се изключат симптомите, характерни за настинки, които те предизвикват.

Същественото в новите изводи обаче е това, че прекараните заболявания от всички видове коронавируси явно създават имунитет за много кратко време, след което броят на антителата радикално спада. Предполага се, че когато Sars-CoV-2 се развие като сезонен грипен вирус, създаденият към него имунитет ще бъде също така кратък.

Имунизационни паспорти и стаден имунитет

Този факт очевидно поставя под въпрос плановете на множество правителства да издават т.нар. паспорти за създаден имунитет. Предвидено беше те да се дават на хората, което вече са прекарали Ковид-19, за да имат те право да пътуват в чужбина и да установяват социални контакти без ограничения.

Учените от Амстердам предупреждават, че новите изследвания явно ще обезсмислят и теорията за стадния имунитет, след като имунната защита срещу новия коронавирус намалява само след 6 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    9 3 Отговор
    Така е. Ние го изчислихме, нищо че не са минали 6 месеца за всички заразени. А после господин Бил Гейтс ще ви удари ваксината и всичко ще е наред

    Коментиран от #8

  • 2 Гей Билтс

    6 2 Отговор
    Ще ви слагам шота, нема де да ходите всеки 6 месеца, БОЦ!
  • 3 DW- пропаганда

    13 2 Отговор
    Подготвят почватаа за "втората вълна", явно чиповете на Гейса са почти готови!
  • 4 някой

    10 1 Отговор
    Малии....те разбраха за вируса преди 3-4 месеца,ама вече от шест месеца изследвали..ха хаха. Взеха та......ак да си правят с хората.
  • 5 ...

    6 1 Отговор
    Разбрахте ли сега , следващата зима пак ще сте болни ... яко ще измирате!
  • 6 той

    4 1 Отговор
    Как лъжат само....
  • 7 гост

    7 0 Отговор
    Първият диагностициран случай в Холандия е на 2-ри март, а излекуването е за около 21 дни. До днес са минали по-малко от три месеца, а вече установяват, че след шестия месец антителата намаляват значително. Може би в Холандия времето тече двойно по-бързо, или знаят как да виждат в бъдещето.
  • 8 куку руку ку

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "СЗО":

    Не четеш ли между редовете? На всеки 6 месеца ваксина... каквато им харесва. Кеф ти чипиране, кеф ти наноботи. Каквато заробваща технология измислят, искат често-често, на всеки 6 месеца ще я прилагат.
  • 9 варненка

    0 0 Отговор
    Наистина звучи неправдоподобно написаното. Може да има правени някакви изследвания върху SARS възникнал през 2002 година, което се е причинявало от ТОРС коронавируса (Тежък остър респираторен синдром) .За период от 7-8 месеца се заразяват около 8000,човека в 17 държави и загиват около 775,което е около 9,5%леталност.Научното му име е SARS CoV. Откритият през 2019 коронавирус в Ухан е доста близък до този(дори офталмологът доктор Ли Уънлян, който първи е предупредил за нови случаи на атипична пневмония, мисли, че е възникнало ново огнище на стария коронавирус. Доста са близки, но не е същият, затова медицинското име е различно SARS CoV-19.Смъртността засега е подобна. От случаите с изход 87%оздравели и 13%починали.Естествено цифрите са различни за различните държави, различни възрастови категории и т. н. Действителната смъртност сигурно ще е по-ниска. Но при всички положения този коронавирус е по вирулентен, понеже се е разпространил за половин година в над 210 държави, острови и територии по света, а не само в 17.И със сигурност е по-опасен от грипа, защото няма никакъв естествен имунитет срещу него все още. Това, че няма трайни антитела в преболедували те при изследвани на заболели от предишни коронавирусни инфекции ако е вярно говори, че и евентуална ваксина ще е с краткосрочна защита и няма да е особено ефикасна.
  • 10 БРАВО Господине

    1 0 Отговор
    Ковид е измишльотина, Бил Гей ще ни съсипе с нов уиндолс виста и трябва да се пие урина с белина и всичко ще е 6