Last news in Fakti

28 Май, 2020 17:22 1 498 2

Китай е готов на международно сътрудничество за овладяване на коронавируса

  • китай-
  • ли къцян-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

Различните страни ускоряват разработките на ваксини, откриването на ефективни лекарства и тестове

Китай е готов на международно сътрудничество за овладяване на коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 28 май китайският премиер Ли Къцян заяви, че Пекин е готов да си сътрудничи с международната общност, за да може човечеството да се справи с новия коронавирус, съобщава Радио Китай.

Същия ден бе закрита третата сесия на 13-то ОСНП, след което Ли Къцян отговори на въпроси на китайски и чужди журналисти. Относно произхода на новия коронавирус той заяви, че научните изследвания могат да помогнат за по-добрия контрол на епидемията.

Различните страни ускоряват разработките на ваксини, откриването на ефективни лекарства и тестове. Всички те са общи продукти на целия свят.

Ли Къцян добави, че в момента международната общност е изправена пред две предизвикателства - контрола и превенцията на епидемията и възстановяването на икономическото и социално развитие, като и двете се нуждаят от международно сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доста нагло

    0 0 Отговор
    А за овладяването на 5G, 6G, готови ли са ?
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Срещите да се провеждат в Космоса,да видиме кой може да лети