28 Май, 2020 16:35 2 131 8

Турция възобновява здравния туризъм за пациенти от цял свят

  • турция-
  • туризъм-
  • пандемия-
  • икономика-
  • ковид-19

В съобщението от Анкара се посочва, че пациентите и техните придружители ще могат да влизат в страната по суша и въздух

Турция възобновява здравния туризъм за пациенти от цял свят - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След успеха си в борбата с епидемията от коронавируса Турция възобновява здравния туризъм за пациенти от цял свят, съобщава Анадолската агенция, като се позовава на днешно съобщение на министерството на здравеопазването. Миналата седмица Турция обяви, че е започнала да приема пациенти за здравен туризъм от 31 страни.

В съобщението на министерството се посочва, че пациентите и техните придружители ще могат да влизат в страната по суша и въздух.

Пациентите ще могат да пристигат в Турция със самолет на летищата в Истанбул, Анкара и Анталия, а тези, които използват сухопътен транспорт - през ГКПП Капъкуле на границата с България, ГКПП Сарп - на границата с Грузия и ГКПП Хабур - на границата с Ирак.

Министерството на здравеопазването уточнява, че болниците, които приемат чуждестранни пациенти, трябва да получат сертификат с разрешение за осъществяване на международен здравен туризъм. Серитификатът ще се издава от министерството, отбелязва БТА.

Предвижда се етаж, коридор или друга част от болницата да бъде отделена за пациентите от чужбина, пристигащи за лечение в Турция, така че други пациенти или придружители да нямат контакт с тях.

През 2018 г. Турция е получила приходи здравен туризъм в размер на 1,5 милиарда долара, отбелязва Анадолската агенция, като изтъква, че пациенти от чужбина са привлечени от високото качество на здравните услуги в Турция и по-ниските цени.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 3 Отговор
    Утре ще има ли эаря в неэаконно анексирана Флорида?
  • 2 Само че

    5 15 Отговор
    Турция е опасно място. Всеки ден 1000 души се заразяват и много десетки умират. Няма контрол над ситуацията. Режимът напълно се провали. Оставаме здрави, избягваме Турция.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Историк.

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Само че":

    Така е прав си трябва пълен бойкот на Турция нека си знаят мястото.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Gost

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Историк.":

    Хаха... Па тоЯ, кой те има за нещо пък теб... Здравеопазването там е на световно ниво, опитват се да вкарат и в България, но май нещо... ъъъъ... Купиха си и билници тук, белкум потръгне и българското... Историко,ти си без история, без език, без култура, нямаш възможност даже консултация да си направиш в техните клиники камо ли да се лекуваш, ума начин и той да да направиш Смс кампания, защото нямаш кинти!
  • 5 Дельо хайдутин

    4 0 Отговор
    И при нас ще идват на здравен туризъм - от Сомалия, Того.......
  • 6 Ха ха ха

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Историк.":

    Завистта убива бавно 😂😂😂 Нали виждаш, колкото повече плюеш по Турция, тя става все по мощна. Плюй, плюй 🤣🤣🤣
  • 7 Да да

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Само че":

    Оо да да,много страшно,умират да да,и се заразяват,недейте отива в турция,а бре ганчо,че кой те бръсне в Турция,аман значи от това злобно племе
  • 8 Бачо Киро

    1 0 Отговор
    Аз ползвам боздуган туризъм. На месеца поне два пъти отивам за да ми направят външните хемороиди на вътрешни