Last news in Fakti

28 Май, 2020 19:11 1 994 3

Архитектът на Брекзит направил "леко нарушение" на карантинните правила

  • великобритания-
  • доминик къмингс-
  • брекзит-
  • пандемия-
  • карантина-
  • борис джонсън

Министър-председателят Джонсън казва, че вярва, че г-н Къмингс е постъпил разумно и законно предвид всички обстоятелства, и смята въпроса за приключен

Архитектът на Брекзит направил "леко нарушение" на карантинните правила - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Висшият съветник на британския министър-председател Борис Джонсън - Доминик Къмингс, може да е нарушил наложените заради коронавируса карантинни правила, като е изминал с кола около 400 километра до замък заедно със съпругата и сина си, заяви днес полицията, цитирана от Ройтерс и БТА.

Органите на реда в Дърам казаха, че са "стигнали до извода, че може да е имало леко нарушение на разпоредбите, което би било основание за полицейска намеса".

"Полицията на Дърам смята това за леко (нарушение), защото не е имало очевидно нарушение на социалното дистанциране", се посочва в изявлението.

Полицията каза, че 400-километровото пътуване от Лондон до Дърам в Северна Англия, което Къмингс е направил с кола преди това, не е престъпление и няма достатъчно доказателства в подкрепа на твърдението, че премиерският съветник е направил второ пътуване от Лондон до Дърам.

"Министър-председателят казва, че вярва, че г-н Къмингс е постъпил разумно и законно предвид всички обстоятелства, и смята въпроса за приключен", заяви говорител на Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    0 0 Отговор
    Какво тук значи някаква си личност.....
  • 2 ...

    0 0 Отговор
    Имунитет майка
  • 3 Да отбележа

    0 0 Отговор
    Това в БГ не може да се случи!
    Нашите са с охрани, пилотни коли, отцепване на отсечки,спиране на движението....и никой няма да му се даде гласност да протестира!
    По време на карантина държавните мутри кръстосваха с държавни коли и шофьори държавата, като Недо.бани кучки, а хората се редяха на опашки и се надяваха да им приемат декларацията!