Last news in Fakti

29 Май, 2020 09:43 2 310 0

Над 4000 са жертвите от коронавируса в Перу

  • перу-
  • коронавирус-
  • жертви

Перу е втората най-засегната от вируса страна в Латинска Америка

Над 4000 са жертвите от коронавируса в Перу - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Починалите от коронавируса в Перу са вече над 4000, съобщи перуанското здравно министерство, цитирано от AFP.

Смъртните случаи през последните 24 часа са 116. Общият брой на заразените с вируса в Перу е 141 000. Перу е втората най-засегната от вируса страна в Латинска Америка след Бразилия. Новите случаи на заразяване в Перу през последните 24 часа са 5874.

Броят на починалите от вируса е вече 4099 в страната с население от 33 милиона души. Здравната ѝ система е пренаситена, с 8395 хоспитализирани пациенти, а икономиката ѝ е почти парализирана, предаде Новини.бг.

Перу е на трето място по брой на смъртните случаи от вируса в Латинска Америка, след Бразилия и Мексико. Перуанското правителство обяви през март извънредно положение, въведе полицейски час и затвори държавните граници, но не успя да попречи на разпространението на вируса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА