Last news in Fakti

29 Май, 2020 10:09 3 948 4

Германия намалява ДДС на ресторантите

  • ддс-
  • германия-
  • коронавирус-
  • икономика-
  • ресторанти-
  • данък

Държавата иска да помогне на ресторантите

Германия намалява ДДС на ресторантите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германският парламент гласува да намали данъка върху добавената стойност на ресторантите от 19% на 7% за една година, за да им помогне да възстановят натрупаните загуби, причинени от блокирането и социалното дистанциране, въведено за забавяне на разпространението на коронавируса, предава "Ройтерс"

Ресторантьорството беше сред най-тежко засегнатите сектори на икономиката от ограниченията, наложени през март, за да се предотврати пандемията, коментира агенцията, предаде Dariknews.bg.

Ресторантите отново отвориха за клиенти, въпреки че правилата, изискващи минимално разстояние между масите, продължават да влияят на печалбите в сектора. Асоциациите в бранша предупреждават, че част от бизнеса в сектора е на ръба на фалита. Социалдемократите на министъра на финансите Олаф Шолц обещаха да подкрепят допълнително гастрономическия сектор в предстоящ пакет от икономически стимули.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боколандия само вдига

    9 5 Отговор
    Това с ДДС е разпоредба на ЕС, Баце не би намалил никой налог, вие да не сте спали на отворен прозорец.
  • 2 оня с коня

    5 2 Отговор
    На практика БОРИСОВ започна да дава Тон на целия ЕС.Е как да не гласуваш за такъв Държавник С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ И ДУША?!

    Коментиран от #4

  • 3 Световен заговор

    6 3 Отговор
    В цял свят се действа по 3 сценария, което доказва, че има световен заговор срещу работниците и бедните. Целта е повишаване на инфлацията, безработицата и смъртността от безпаричие. Сега европейските мафиоти ще получат трилиони евра за да благоденстват, а европейските работници ще ги изплащат тези подарени на мафиотите трилиони евра с жестоко робство и мизерия
  • 4 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "оня с коня":

    Абе май господарите от ЕС са му казали, ама карай