1 Юни, 2020 07:32 1 671 6

Папа Франциск призова за по-справедливо и равноправно общество след пандемията

  • папа франциск-
  • ватикан-
  • икономика-
  • пандемия

Във видеопослание по повод Петдесетница папата каза, че хората трябва да отворят сърцата и умовете си, за да научат основния урок на тази криза - че човечеството е едно цяло

Папа Франциск призова за по-справедливо и равноправно общество след пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск призова за по-справедливо и равноправно общество след заразата от коронавирус и настоя хората да предприемат действия за прекратяване на „пандемията от бедност“.

Във видеопослание по повод Петдесетница папата каза, че хората трябва да отворят сърцата и умовете си, за да научат основния урок на тази криза - че човечеството е едно цяло.

„След тази пандемия няма да можем да правим това, което сме правили и по начина, по който сме го правили. Всичко ще бъде различно. Страданията ще бъдат безполезни, ако не изградим заедно по-справедливо, по-равноправно и по-християнско общество, не само на думи, но в действителност. От големите изпитания за човечеството всеки излиза по-добър или по-лош. Питам ви - как вие искате да излезете?“, попита папа Франциск.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ветеринарен психолог

    4 0 Отговор
    Факти-Вие май не сте виждали папата? това на снимката не е той. Но няма да ви кажа кой е...
  • 3 ами

    2 0 Отговор
    Само на мен ли ми прилича на императора от Star Wars ... само, че в бяло.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Townboy

    0 0 Отговор
    СЕО-то на най-старата мултинационална корпорация, който тъне в разкош и целува ръка на евреите банкери търси справедливост?! Цинизмът е истинската пандемия в днешни дни.
  • 6 ееее

    0 1 Отговор
    Едно е ясно светът вече ще друг, без туризъм, без авио линий дори пътнически влакове няма да има, а 99% от хората ще си седят по къщите и ще се чудят как да се нахранят. И тук вируса няма нищо общо, защото хората управляващи света така са решили и ако се наложи ще има още богат избор от нови вуруси които да изпълнят задачата. А тя Е, само най богатите да пътуват и ползват планетарните ресурси, а останалите на доизживяване.