Last news in Fakti

1 Юни, 2020 13:40 1 809 8

Жертвите на коронавируса в Русия наближават 5000

  • пандемия-
  • коронавирус-
  • русия-
  • владимир путин-
  • москва

Президентът Владимир Путин нареди да бъдат разработени препоръчителни противоепидемични мерки, засягащи пътническите превози с различни видове транспорт

Жертвите на коронавируса в Русия наближават 5000 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Броят на смъртните случаи сред заразените с новия коронавирус в Русия нарасна през изтеклото денонощие със 162 и общият им брой към момента е 4855. Това съобщи днес националният оперативен щаб за борба с инфекцията, предаде ТАСС.

През последните 24 часа болестта е взела 76 жертви в Москва, 24 - в Московска област, 25 - в Кавказката република Дагестан и 9 - в Санкт Петербург; по-малко са починалите в други региони на федерацията.

Президентът Владимир Путин нареди да бъдат разработени препоръчителни противоепидемични мерки, засягащи пътническите превози с различни видове транспорт, посочва агенцията, като се позовава на сайта на Кремъл, предаде БТА.

На съвещание по проблемите на транспорта на 7 май Путин изтъкна, че в тази сфера не бива да се прекалява, за да не бъде смазан бизнесът с формални, прекомерни, а понякога и безсмислени изисквания. Те трябва да бъдат съразмерни с рисковете и реално да бранят здравето и сигурността на хората.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    5 7 Отговор
    5000 - изчислени в евро! В руски рубли - около 400 000! Така смята руската статистика!!! ;)
  • 2 Данните показват

    8 2 Отговор
    Русия се справя успешно с епидемията, което е добре.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 jforfk

    8 2 Отговор
    До уважаемият г-н Анатоли Стайков. Уважеми г-н Стайков, докога ще вадите една новина от контекста и ще я давате само нея, като криете останалото? Ето Ви данни от coronavirus.app, доколкото зная, сайт на СЗО. Няма значение толкова общият брой починали, обикновенно по-правилно е да се каже колко са починалите на 1 милион жители. Щото в Китай починалите са едва 4 души на 1 милион население. Та в Русия са починали 33 ма души на милион население. По този критерий в САЩ - 325 на милион, за Германия - 106/М. С други думи в Китай са починали 8 пъти по-малко отколкото в Русия, 81 пъти по-малко отколкото в САЩ и 26 пъти по-малко отколкото в Германия. Та като ни съобщавате такива новини ни казвайте и защо в Русия на глава от населението смъртността е около 10 пъти по-ниска от тази в САЩ и 3 пъти по-ниска от Германия и защо в Китай са починали 8 пъти по-малко от Русия! Интересно как да тълкувам тези Ваши новини? Политическа поръчка или "само лошите новини са добри новини"?
  • 4 СссереМ

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Данните показват":

    Добро чувство за хумор имаш,харесваш ми.

    Коментиран от #6

  • 5 Гошо

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Данните показват":

    Да реално е точно така А вече и лекаство имат и ваксина също
  • 6 Джон Кенеди

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Посеркото пак се изходи.
  • 7 1945

    2 0 Отговор
    А гушналите букета в уса наближават 105000. Голям кеф!
  • 8 1945

    2 1 Отговор
    Да добавя към тях и почти 40000 на острова на маймуните и още повече се кефя.