1 Юни, 2020 15:00 6 970 29

Топ лекар: Вирус в Италия вече няма, тероризираха страната

  • италия-
  • лекар-
  • коронавирус-
  • милано-
  • алберто дзангрило-
  • терор-
  • карантина

Италия постепенно започна да отпуска карантинните мерки

Топ лекар: Вирус в Италия вече няма, тероризираха страната - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новият коронавирус губи своята сила и става все по-малко смъртоносен. Това заяви един от топ медиците в Италия, предаде агенция „Ройтерс”.

„В действителност, вирусът клинично вече не съществува в Италия”, заяви Алберто Дзангрило, шеф на болницата „Сан Рафаеле” в Милано. Ломбардия се превърна в региона, който понесе най-тежкия удар на коронавирусната пандемия на Апенините.

Направените тестове през последните десет дни са показали, че вирусът е загубил своето действие. Алберто Дзангрило, който през годините е лекувал фигури като Силвио Берлускони, заяви пред телевизия RAI, че политиците трябва да вземат предвид новата реалност и да спрат да плашат населението.

„Трябва да се върнем към това да бъдем нормална държава. Някой трябва да поеме отговорност за тероризирането на държавата”, заяви Алберто Дзангрило. Правителството обаче не бърза да прави подобни заключения. Представител на здравното министерство заяви, че е прекалено рано да се обявява победа над коронавируса. Италия е на трето място в света по смъртност от COVID-19, като жертвите на Апенините са над 33 хиляди. Заразените от коронавирус са близо 233 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едмон Дантес

    72 9 Отговор
    Mинистърът на здравеопазването в Италия:„Трябва да преосмислим бройката, която сме посочили за починали пациенти от коронавирус, защото като погледнем статистиката на придружаващите заболявания, 92% от тях щяха да починат със или без коронавирус.“
    На 14.05 италианскaта депутатка Sara Cunial призова от трибуната на парламента, Бил Гейтс да бъде подведен под отговорност за престъпление против човечеството.Има го в Youtube.

    Коментиран от #6, #7, #8, #23

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ивайло

    30 16 Отговор
    Първо ореваха света за да им пращат помощи, сега като видяха, че секна туризмът и вече го нямало вируса... Тия евтини номера вече не минават никъде
  • 4 смок

    13 25 Отговор
    По официалната статистика - вчера 333 устаноени с вируса. Това ли е "няма"?

    Коментиран от #5

  • 5 бисмарк

    34 6 Отговор

    До коментар #4 от "смок":

    По официалната статистика - ха ха ха - вярваш нали - браво
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Диверсант

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Едмон Дантес":

    Интересно как още не са те изтрили, защото аз само да напиша нещо което не отговаря на интересите на терористите и изчезва
  • 9 Ъъкъъ

    26 7 Отговор
    Навсякъде е така. Специалистите казват едно, но на политиците им се услади диктатурата. А някой продължават да обясняват, че нямало заговор. Аз на очите си ли да вярвам или на платени "доктори".

    Коментиран от #12

  • 10 Шекспир

    35 6 Отговор
    С навлизането на лятото в Европа вирусът започна масово да изчезва:)Дали въобще го имаше

    Коментиран от #14

  • 11 Рошко

    25 5 Отговор
    Дано все някога за тази голяма лъжа излезе истината, и виновните да си получат заслуженото
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Диверсант

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Шекспир":

    В средата на януари, правителството на Джузепе Конте умува как да спре икономиката до юни. Така наречения вирус го откриват 20 и някой февруари. Отговаряй си сам преди да е минал дежурния по почистване
  • 15 Сокола

    1 11 Отговор
    Какви са тези провокативни статии целящи настъпване на хаос и несправяне с пандемията. Не разбрахте ли, че тези които апелират да се подценява вируси са провукатори. Истината е, че колкото повече спазваме предпазни мерки, толкова по-бързо вируса ще изчезне. Не се поддавайте на евтини провокации. Пример е Албания. Там масово не вярват във вируса. В началото бяха добре, а в момента са мега зле 224% ръст на заболелите. Всички вие, които отричате сериозността на вируса не помагате, а несъзнатилно пречите на бързото справяне със пандемията. По световните върхове има хора, които имат изгода от хаос и смърт. Имат изгода никога да не изчезне вируса. Не бъдете тяхни марионетки.
  • 16 варненка

    4 4 Отговор
    Други лекари в Италия го опровергават твърдейки, че covid-19 продължава да циркулира в Италия. От тези над 33 500 жертви в Италия не всички са старци над 80 години, има и над 100 починали лекари, медицински сестри, които са били заразени от свои пациенти, поради препълнените болници и липсата на предпазни маски, костюми и дезинфектанти през най - тежката фаза на епидемията. Все още умират между 70 и 120 души всеки ден в Италия. Е, не е толкова страшно както беше през април и броят на жертвите слава Богу намалява. Дано напълно да изчезне коронавирусната инфекция. Италия е държава, която разчита много на туризма и естествено, че има много хора, които желаят всички ограничения да отпаднат, за да продължи животът както са свикнали, но малко търпение и предпазливост няма да навредят.

    Коментиран от #18

  • 17 Гръч

    5 2 Отговор
    Вируса е политически и повечето политици се хванаха на стръвта от лакомия.Сега ще има протести,кла.нета на политици и техните семейства и много други изненади
  • 18 Диверсант

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "варненка":

    Варненка за 4-и километър. Извади си главата от телевизора
  • 19 варненка

    4 4 Отговор
    Не гледам много телевизия. Но чета на няколко езика, включително и италиански.И имам познати, които работят в болници в Италия. А съвети от примати не искам.Нито ме вълнуват оценките на подобни.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 00000014

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "варненка":

    А аз съм варненец и ме е срам, че ти парадираш с "варненка". Евентуалното знаене на езици гарантира ли интелект? Каква е тази "епидемия" с такъв минимален, измислен, и раздухван брой жертви? Помисли за интересите на управляващите по цял свят и си извади главата от г..а! От инженер - антиполиглот!
  • 21 Диверсант

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "варненка":

    Благодаря за комплимента. По този случай съм принуден да кажа ( макар че никога не съм го казвал и изтъквал тук ) Живея, работя имам
    имот, италианско гражданство от 2003 година. В БГ сайтове се зарових сега. И съм потресен колко примати има наистина, около 30 % но все пак има. Та какво казват познатите от болниците не ме интересува. Те са в отбора. Има сайт където са регистрирани около 5 800 жени които гледат възрастни хора по домовете. Когато започна цирка, са започнали да се питат и предупреждават. АКО НЯКОЯ ИМА РАЗБОЛЯЛ СЕ ИЛИ ПОЧИНАЛ НЕКА ПИШЕ, ЗА ДА ЗНАЯТ КАК ДА РЕАГИРАТ В ПОДОБЕН СЛУЧАЙ. Какъв е резултата от февруари до днес знаеш ли. Н У Л А. В БГ, обаче режисьорите ви не следят добре сценария. Тука си избраха двама водещи журналисти, който трябваше да подсмърчат единия в болница другия в къщи. Така предаванията бяха по чувствителни. ЧИАО ЛЕКА ВЕЧЕР. Много поздрави на приматите около тебе
  • 22 варненка

    3 0 Отговор
    Нито се гордея, нито се срамувам, че съм варненка. Още по-малко пък парадирам с това. Родила съм се и живея тук. И хайде да не си парадираме с професиите. И кой с колко висши е. Че и някой друг е учил механика, съпромат, материалознание и е държал изпит по машинни елементи при Балтаджиев. Ама нещо не звучи много гордо да си инженер в България. За съжаление.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 плевен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Едмон Дантес":

    При такъв министър на здравеопазването, някой учудва ли се, защо Италия даде толкова жертви. А защо тогава искат европейски пари и солидарност? щях да пропусна и уважението което "изискват." Колкото до депутатката- простено й е. Хем е жена, хем е италианка...
  • 24 Диверсант

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "варненка":

    Защо ме подминаваш бе душа, очаквах дискусия на тема Италия, ти говориш за инженери в България

    Коментиран от #27

  • 25 000000014

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "варненка":

    Явно си запозната с тези науки, но ...... само от семестрите. Там където работих почти 17 години колежките-механици само за технически изпълнители ставаха. И погледни към морето, там също има много инженери, и не сме никак зле. Съжалението и аз го имам, към бившите ми кадърни колеги, много от които потънаха след закриването на заводите.

    Коментиран от #26

  • 26 варненка

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "000000014":

    Има и инженери на брега и такива в морето в семейството ми. Всеки е направил избора си. И всичко си има плюсове и минуси. Разбирам недоволството и отричането в такъв случай. Явно сте брега отдавна и заради ограниченията не може да се качите на кораб или обратния вариант. Но всеки има право на мнение, особено ако има близки, които едва са оцелели от срещата с covid-19.Независимо къде по света. И Вие няма да ми промените мнението по никакъв начин.
  • 27 варненка

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Диверсант":

    Нямам представа кой е източника на информацията какви са били намеренията на Джузепе Конте през януари. Не съм му фен, нито адвокат. В Италия има райони с много заразени и жертви и такива, които са пощадени от covid-19. Не споря, че много от жертвите са наистина доста възрастни хора и че на някои места мерките може да са изглеждали прекалени. Но умираха и медици, поради ненавременни мерки и липса на предпазни средства. Да не говорим колко малко държавни болници останаха особено в северните области. Прекарала съм доста време в Италия, без да имам имот там. Ако не си гледал "La zona grigia" на Rai 3 ако не ми изневерява паметта те съветвам да изгледаш филма. Все още измират хора по света, по-малко в Италия и слава Богу още по-малко в България, но е нагло да се твърди, че covid-19 не съществува. Да, икономическите последици може да са по-страшни от самия коронавирус, но това не означава, че той не съществува и че не трябва да сме по-внимателни и предпазливи. А всички няма как да мислим еднакво. И Италия и България ще са от губещите. То не зная дали има печеливши в случай на световна пандемия. Водеща до икономически сътресения в целия свят.

    Коментиран от #28

  • 28 Диверсант

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "варненка":

    Аристотел е учил учениците си да подлагат всичко което им говорят на съмнение. Преди 2дена писах нещо, което беше веднага изтрито. Стараех се да използвам изключително само точни фрази и малко думи за да не изчезне. Лекари от Венето по времето на министърката на здравето Лоренцин пишат доклади за пораженията на имуната система от противогрипните ваксини. Изчезват веднага от системата без да се шукне по медиите.... Защо според тебе ме изтриха ???
  • 29 варненка

    0 0 Отговор
    Да, да се ваксинират масово старци и то в разгара на епидемия е тъпо. Може би това е отслабило имунната система на хората и ги е направило по-уязвими за коронавируса. Да не си мислиш, че съм фен на масовата имунизация. Децата ми са със задължителните ваксини, никой в семейството ми не се е ваксинирал някога срещу грип, въпреки, че съпругът ми едва не умря от свинския през 2009.Защото вирусите мутират и не може всяка година срещу всичко да те ваксинират. Няма ваксина за СПИН. Няма и да има. Съмнявам се, че и срещу covid-19 ще има такава. Дай Боже да си изчезне или да стане по-безобиден от само себе си. Ама докато се случи поне елементарни мерки да се спазват. Маски на закрито и да не се тъпчем като овце в моловете засега,по пълни стадиони, защото маса народ се зарази по мачовете в Милано, Валенсия и т. н., а малко по-дистанцирано. Поне засега. Да не се мляскаме с всеки приятел на улицата както правят италианци, французи и т. н. И аз не искам КПП, затворени паркове и планини,съсипани бизнеси и безработица. Отново. Искам да мога да отида пак на любимите си места в Италия, Франция, Испания. И в Петербург, където не съм била все още. Да мога да се кача спокойно на самолет. Кой не иска?