Last news in Fakti

1 Юни, 2020 20:35 3 411 4

Женски манастир стана огнище на коронавирус

  • украйна-
  • манастир-
  • коронавирус-
  • огнище-
  • карантина-
  • монахини-
  • киев

Миналата седмица бе вдигната карантината над три православни манастира в Киев

Женски манастир стана огнище на коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Женски манастир в центъра на Киев бе поставен под карантина и затворен за дезинфекция, след като там бе открито огнище на заразяване с новия коронавирус, съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко, цитиран от ТАСС.

26 монахини от Свято-Вознесенския Флоровски манастир на Украинската православна църква са дали положителна проба за коронавируса, предаде Новини.бг. През последното денонощие в Киев са били установени общо 58 заразени. Двама души са починали. От началото на пандемията в украинската столица са били потвърдени 3043 случая на коронавирус. 654 от тези хора вече са оздравели, съобщи още кметът на пред журналисти.

Миналата седмица бе вдигната карантината над три православни манастира в града, включително Киевско-Печерската лавра. Украинският министър на здравеопазването Максим Степанов съобщи днес за 340 нови заразени в страната през последното денонощие. Това е спад от близо 27,4 процента на ръста на случаите спрямо събота, когато са били установени 468. Общият брой на потвърдените заразени с коронавируса в Украйна е достигнал 24 012.

През изминалите 24 часа в страната са починали 10 болни от Ковид-19 при 12 през предходното денонощие. Общият брой на починалите в Украйна от причиняваното от новия коронавирус заболяване вече е 718. 152 са оздравели, докато предишният ден те са били 227. Общият брой на възстановилите се в Украйна е 9690.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бари

    3 2 Отговор
    Пълен михис !!! А ма да попитам нещо , само в държавите с карантина ли ги има тези огнища !? В Швеция или Беларус що нема огнища или площадки с трупове !?
  • 2 Хормонален дисбаланс

    1 0 Отговор
    За това има лек.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Tito

    1 3 Отговор
    От лезбо милувки са се заразили. Ако са го правили по български без да се лигавят, а само яко мандръсане, нямаше да има заразени. Жената си е дзвер и си трябва мандръсане докато почнат да й пукат ребрата. И по някой шамар по диференциала, че иначе не разбира от любовна игра.