Last news in Fakti

2 Юни, 2020 09:46 1 691 1

Отварят кафенета и ресторанти във Франция

  • франция-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • париж-
  • еманюел макрон

Това се случва, след като хиляди се втурнаха към паркове и градини, които отвориха през уикенда, в рамките на поетапното премахване на карантинните мерки

Отварят кафенета и ресторанти във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Французите се завръщат днес в любимите си кафенета и ресторанти, които бяха затворени в продължение на седмици заради коронавируса, в нова стъпка към завръщане на нормалността, предаде АФП.

Това се случва, след като хиляди се втурнаха към паркове и градини, които отвориха през уикенда, в рамките на поетапното премахване на карантинните мерки.

„Прекарахме няколко часа в чистене“, сподели Тео Щуцман, главен сервитьор на ресторант в Страсбург.

Втора, още по-щателна дезинфекция, предстои днес преди отварянето, допълни той.

Французите могат отново да живеят живот, който е почти нормален, каза миналата седмица премиерът Едуар Филип миналата седмица, обявявайки разхлабването на мерките.

В Париж обаче, където коронавирусът остава по-активен, отколкото в останалата част на Франция, ще работят само външните части на кафенета, барове и ресторанти.

Властите разрешиха слагането на маси на тротоари, паркоместа и други публични пространства.

Правителството на Франция смята, че строгата карантина от 17 март до 11 май е спасила хиляди животи като е намалила натиска над болниците, но е нетърпеливо да възстанови икономиката, опустошена от мерките.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За момент

    0 0 Отговор
    Прочетох: отварят кенеФите и ресторантите ...хаха смях оаканите франсета