Last news in Fakti

2 Юни, 2020 18:38 2 444 5

Британското правителство успокои: Не сме забранявали секса

  • великобритания-
  • секс-
  • коронавирус-
  • забрана-
  • събиране на хора-
  • мерки-
  • лондон

Правителството посочи, че няма правомощия да влиза по домовете

Британското правителство успокои: Не сме забранявали секса - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство защити разпоредба в ограничителните мерки след твърдения, че забраната за пренощуване в друго домакинство фактически криминализира секса, предаде AFP. Новите правила влязоха в сила в понеделник, като бяха облекчени някои ограничения за социални събирания, но те забраняват на двама души от различни домакинства да се срещат на частно място.

Някои медии нарекоха тази мярка „забрана за секс“, #sexban започна да набира сила в Туитър във Великобритания, а някои отбелязаха, че сексуалните отношения изглежда са разрешени на открито, но не и на закрито. Но зам.-министърът на благоустройството Саймън Кларк заяви за радио Ел Би Си, че това са неправилни тълкувания и че целта на мерките е защита на общественото здраве и намаляване на заразяванията, предаде БНР.

„Жизненоважно е и е ясно, че когато хората стоят по домовете си, няма допълнителен риск за предаване в обществото и това е очевидно ключова стъпка за удържане“ на разпространението на вируса, каза той. Запитан дали е разрешен секс на открито, като се спазват нормите за обществено благоприличие, Кларк не отговори пряко. „Справедливо е да се каже, че рискът от предаване на коронавируса на открито е значително по-нисък от този в затворени пространства“, каза той. И добави: „Ние очевидно не окуражаваме хората да правят нещо като това навън в тези времена“.

Новите мерки позволяват на групи до шестима души да се срещат навън за дейности като спорт или барбекю. Но в тях се посочва: „Не се разрешава на никого да участва в събиране, което е на публично или частно затворено пространство, в което участват двама или повече души“.

Нарушителите подлежат на глоба от 100 британски паунда, макар че правителството посочи, че няма правомощия да влиза по домовете, освен ако не подозира „сериозна престъпна дейност“. Полицията предупреди, че новите правила може да се окажат неприложими, особено с оглед на слънчевото време напоследък, което изкара множество хора по паркове и плажове. Даунинг стрийт заяви, че служителите трябва да проявяват здрав разум, да ангажират хората и да налагат глоби като крайна мярка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 2 Отговор
    Хубаво че са източно европейските у**,,, че да разберете що е то секс
  • 2 Хаха

    1 0 Отговор
    Хайде бе.... С тия призиви за "социална дистанция" по цял свят точно кекса забранявате! Въобще не се опитвайте да се измъкнете!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анонимен

    0 1 Отговор
    Само им е до секс. Китайски заведения, всичко е затворено, не им е до любов. Кой как желае. Пълно е с българки заразени, гейове... Крият се в Англия. Англичани се задомяват млади, раждат по три и повече, а до богатите... можеш само да се наслаждаваш отдалече. Много красиви жени, а и животът на 70, поръчат си по пощата тоалети, а в бг на 45 по костово, казваха - стари сте, а днес на 70 не пускат в БГ парламент кокала, млади били хохо
  • 5 Фройдъ

    0 0 Отговор
    Не са! И до днес продължава инцестът на острова.