Last news in Fakti

3 Юни, 2020 11:06 2 045 1

Италия отваря за туристи от Европа

  • италия-
  • икономика-
  • туризъм-
  • ломбардия-
  • пандемия

Гондолите са готови да плават по каналите на Венеция, влюбени двойки отново може да посетят балкона на Ромео и Жулиета във Верона, а фенове на гладиаторите да се снимат в Колизея в Рим

Италия отваря за туристи от Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От днес Италия отваря за туристи от Европа, три месеца след като страната обяви карантина, като всички надежди са насочени към съживяване на ключовата туристическа индустрия с началото на летния сезон, предаде АФП.

Гондолите са готови да плават по каналите на Венеция, влюбени двойки отново може да посетят балкона на Ромео и Жулиета във Верона, а фенове на гладиаторите да се снимат в Колизея в Рим.

Но има и опасения, че много чужди туристи може да се откажат от екскурзия в страна, която все още не се е преборила с пандемията.

Италия бе първата европейска страна, която бе засегната тежко от коронавируса и официално е регистрирала над 33 000 смъртни случая от заболяването.

В началото на март Рим наложи строги карантинни мерки и оттогава броят на новозаразените намаля сериозно.

Страната е изправена пред най-тежката рецесия от Втората световна война и се надява чужденците да се върнат и то бързо.

Но все още се съобщава за десетки нови случаи всеки ден – най-вече в северния регион Ломбардия, и експерти предупреждават правителството, че може би прибързва с разрешението за пътувания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ироничен

    0 0 Отговор
    И аз имам запазени нощувки в Италия, но ако до 15 юни не разритат карантината при влизане оттам, един италиански хазяин ще пие ледникова вода.