3 Юни, 2020 15:55 3 083 3

Нова надежда: Втора вълна на коронавирус може да бъде избегната

  • световна здравна организация-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ковид-19

СЗО подчертава, че е необходимо внимателно и постепенно да се премахнат въведените ограничения, както и постоянно да се следи ситуацията

Нова надежда: Втора вълна на коронавирус може да бъде избегната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Втората вълна от заразяване с коронавирус не е неизбежна – може да се избегне, ако се вземат превантивни мерки. В същото време остава заплахата от повторно избухване на епидемията. Това съобщи директорът на регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге на брифинг в Копенхаген, цитиран от БГНЕС.

“Втората вълна не е неизбежна. Но все по-голям брой държави премахват ограниченията и съществува ясна заплаха от повторни огнища на инфекция с COVID-19. Ако тези огнища не бъдат предотвратени, втората вълна може да дойде и може да бъде много разрушителна”, каза той.

Според него страните по света вече са научили много от началото на годината за борбата с епидемията. “Добрата новина е, че научихме много от първата вълна. Ако се появи ново огнище, ще бъдем по-добре подготвени, вече по-добре познаваме вируса, какви мерки работят, как да се подготвим”, продължи Клуге.

Той подчерта, че е необходимо внимателно и постепенно да се премахнат въведените ограничения, както и постоянно да се следи ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хохо

    4 6 Отговор
    Превантивно ще ни заключат октомври месец, честито, продължавайте да мълчите!
  • 2 Иван

    7 3 Отговор
    Ей, рядко минава ден без СЗО да плашат в медиите човеците. Добре, че все по-малко хора им вярват. Под сравнително оптимистичното заглавие-отново плашилка за много по-страшна втора вълна на короновируса.
  • 3 отегчен

    3 0 Отговор
    Кога ще се изнамери защита от медийна зараза? Предава се по всякакви канали и води до изтръпване на мозъка.
    Впоследствие - трайно оглупяване и хронични паник атаки. Засегнатите се познават по това, че си затварят всички телесни отвори с маски, тапи, щитове и т.н..