Last news in Fakti

4 Юни, 2020 11:17 2 138 3

Заразен депутат в парламента! Кнесетът прекрати работа

  • израел-
  • кнесет-
  • ковид-19-
  • бенямин нетаняху

През последните седмици Израел разхлаби ограничителните си мерки, но официални лица предупреждават, че това може да доведе до увеличение на броя на новозаразените

Заразен депутат в парламента! Кнесетът прекрати работа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският парламент преустанови планираните си за днес заседания, след като депутат даде положителна проба за коронавирус, а някои училища в Израел отново затвориха поради тревоги от нови огнища на епидемия, предаде Ройтерс.

През последните седмици Израел разхлаби ограничителните си мерки, но официални лица предупреждават, че това може да доведе до ново увеличение на броя на новозаразените.

120-членният парламент съобщи, че са дадени инструкции на служителите, които не изпълняват първостепенни задачи, да си стоят у дома, а всички днешни заседания на комисии са отложени докато се установят последствията от заразяването на депутата.

Самият депутат призова всички, които са били в контакт с него, да се самоизолират и да се тестват за коронавирус, предава БТА.

Миналия месец училищата в Израел възобновиха учебните занятия, но расте безпокойството, че някои деца са заразили други въпреки предпазните мерки. Днес израелски медии съобщиха, че 42 училища наново са затворили заради нови огнища на епидемия.

Израел е регистрирал 17 343 заразени с новия коронавирус и 290 починали. Страната е с население 9 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ния

    2 1 Отговор
    Първо северна Македония, после Израел. Ще чуем и за България, само гледайте!
  • 2 Лечебна фурма

    2 1 Отговор
    Тъкмо се зарадвах, че е в нашия парламент, а то пак за евреите.
  • 3 Това ни чака

    0 0 Отговор
    И нас. Уви.