Last news in Fakti

5 Юни, 2020 08:49 4 666 55

Бил Гейтс за чипирането: Твърдението е толкова глупаво!

  • бил гейтс-
  • чипиране-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • конспирация-
  • вирус

Тази конспиративна теория е безумна

Бил Гейтс за чипирането: Твърдението е толкова глупаво! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Основателят на корпорацията "Майкрософт" Бил Гейтс заяви, че конспиративната теория, според която той е участвал в пандемията от коронавируса с цел чрез ваксина да вкара чипове за проследяване, е толкова глупава, че не си заслужава да я опровергава.

След избухването на коронавирусната пандемия в социалните медии се разпространи твърдение, че фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е участвала в създаването на заразата, за да поставят проследяващи чипове на хората в световен мащаб.

"Никога не съм се занимавал с микрочипове. Почти невъзможно е този слух да бъде опроверган – толкова е безумен и глупав", каза Бил Гейтс пред Business Insider, предаде БНТ.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е вторият най-голям спонсор на Световната здравна организация, който осигури 9,76% от бюджета на организацията през 2018-2019 г. Фондацията се занимава главно с финансиране на изследвания, свързани със създаване на нови лекарства и ваксини.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    34 11 Отговор
    Като клипчетата в ютюб ли, или това не си ти когато не си алчен
  • 2 Мислещ

    35 13 Отговор
    Бутат пари на СЗО и обявяват хидроксихлорокина за опасен точно защото не е нито ново, нито скъпо лекарство и бил гей няма как да печели от него. Да не говорим, че и целга ме не е да има ефективно лекарство - все пак сам си каза за депопулацията, не е откачена "конспиративна теория"

    Коментиран от #7, #11, #17, #20, #25, #50

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Уфолога

    32 8 Отговор
    Рептил!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бау

    14 36 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Как точно Бил печели? Той лекарства не произвежда нито продава. Финансира разработките от собствения си джоб и за собствена сметка. С негови пари финансира безплатните имунизации в бедни държави и СЗО, които между другото не са обявили хидроксихлорокина за опасен, а за потенциално неефективен. Въобще като чете малоумни западни сайтове от калибъра на Пик и Блиц, поне мислете с мозъците си и не приемайте всичко за истина.

    Коментиран от #10, #15, #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сигурност

    15 43 Отговор
    Бил Гeйтс е създатeлят на компютрите бeз които нe можете и сe будите дори нощем за да влезетe във факти, но създатлят на вирусите е друг.Руcия e cъздaтeлят и рaзпрocтрaнитeлят нa кoрoнaвируca c нoвитe cи cтeлт caмoлeти и дрoнoвe! Руcия удaри нaй-мoгъщитe икoнoмики, кaтo Китaй, CAЩ и EC зa дa oтcлaби икoнoмичecкитe им пoкaзaтeли c цeл пoнe мaлкo дa ce въздигнe икoнoмикaтa и. Aкo cтe пoзaбoгaтяли зa тeзи три мeceцa пo врeмe нa кaрaнтинaтa и cпирaнeтo нa икoнoмикитe нa плaнeтaтa /като мен например/, трябвa дa блaгoдaритe и дa пoлacкaeтe Руcия, нo aкo я лacкaeтe, a cтe oбeдняли прeз тeзи три мeceцa, тo виe cтe зa Кaрлукoвo! Нищo личнo прocтo тoвa ca фaктитe!

    Коментиран от #18, #22, #35, #36

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бау

    13 25 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Да не говорим че "твърдението" че иска депопулация е абсолютно малоумно и сайта, който на времето го е публикувал сам махнал новината. Гейтс иска намаляване на раждаемостта чрез намаляване на детската смъртност. Затова и осигурява безплатни имунизации. Никога никъде не е казал че иска да трепе хора. Това е идиотизъм в стил "гнилите капиталисти" от 60те.
  • 12 Е и ?

    25 6 Отговор
    Върви и го обясни това билчо на целият свят сега ?
    Колко е абсурдна идеята за чипирането дори е без значение вече.
    Хората вярват и са убедени в това.
    Този път алчноста ти изигра номер.
  • 13 Логично

    12 3 Отговор
    Като се замисли човек, какво друго да каже?
  • 14 3.14К

    25 2 Отговор
    Тоя е като Рене от Ало, Ало. Като го хване жена му да натиска сервитьорката, той и казва: Колко си глупава....
  • 15 Истината

    23 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бау":

    Първо хидроксихлорохина официално бе обявен за безполезен и със странични ефекти, иначе казано опасен и второ Бил Гей официално обяви, че населението на планетата трябва да се намали с 1/3 и той ще работи в тази посока

    Коментиран от #16

  • 16 Бау

    6 9 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Айде покажи къде го е казал това.

    Коментиран от #23

  • 17 Кое

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Ам че тоя няма бизнес у фармацията, кък ще печели от лекарство ?
  • 18 Диверсант

    24 5 Отговор

    До коментар #9 от "Сигурност":

    Как ги създаде тия компютри, използвайки знанията на други безплатно. А, за вируса още когато се появи в Китай даваха негово изказване по италианска ТВ от 2015 година. Цитирам думите му ЩЕ СЕ ПОЯВИ ВИРУС И ЩЕ УМРАТ ХИЛЯДИ. СВЕТЪТ НЯМА ДА Е ПОДГОТВЕН ДА РЕАГИРА. Кой изработи маршрутите за движение на тия орди къде плъзнаха пеша из Европа. Питай шефа гражданска защита на Италия. Той е държавен служител и не би си позволил фейк
  • 19 778

    8 8 Отговор
    Ами глупаво е подозрението. Явно авторът му няма представа как се слага чип и как се слага ваксина!
  • 20 Пак

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    обявиха,че ще се ползва хидроксихлорохина.За някои хора е опасен,но не за всички.А и няма евтина алтернатива.А все повече заразени в бедни държави.А идеята за чипирането е наистина безумно тъпа.А раждаемостта в Африка трябва да се ограничава.И не само там.Каква полза,че е нарастнало 4,5 пъти населението на Нигерия например.Или в Бангладеш.Като се задълбочава мизерията и потоците от мигранти.Но не зная кой ще ги убеди ,че е по добре да имат 2-3 деца ,за които да полагат грижи ,отколкото 7-8,че и повече.А някъде и многоженство има още.И не е само въпрос на религия...Бил Гейтс едва ли има лоши намерения,ама гракнаха всички срещу него.Откакто стана дарител го мразят повече.Много сбъркан свят.Той има толкова ,че може десетки поколения напред от семейството му да не пипнат работа.Ама е тръгнал да си раздава милиардите.След тези нападки със сигурност все по-малко от богатите ще са щедри към благородни каузи.
  • 21 куку руку ку

    24 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бау":

    Как ваксинира? Кои са му експериментите с хора?
    1 Ваксина срещу полиомелит, причинила инвалидност на 500 000 ваксинирани.
    2 Ваксина срещу малария, 150 деца починали в следствие на ваксината
    3 Ваксина срещу менингит. Резултатът е парализа на ваксинираните.
    4 Ваксина срещу папиломавирусът, която съдържа елемент, предизвикващ безплодие- доказано е. Позната още като ваксина срещу рак на шийката на матката. Колко български жени в момента не могат да заченат?
    А създаване на вируси, като Зика?

    Коментиран от #24, #28

  • 22 Gost

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Сигурност":

    А имаш претенции да си спец по сигорност. Защо позволи на Путин да ти се из_ере в гащите
  • 23 куку руку ку

    27 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бау":

    Потърси в тубата предаването "Бесогон" на Никита Михалков. Там има записани речи на Бил Гейтс, как трябва да се намалят нивата на СО2, чрез намаляване на броя на хората или чрез намаляване качеството на образование, като единият начин е да се въведе дистанционно обучение.
    Защото образованите хора черпели повече енергийни ресурси от необразованите, а повече енергийни ресурси било повече СО2. Да ти звучи познато от последните месеци? Социалният експеримент наречен ковид 19 мина успешно за експериментаторите. Остава да го затвърдят за постоянно

    Коментиран от #27

  • 24 0808

    20 6 Отговор

    До коментар #21 от "куку руку ку":

    ... не вярвам на този господин "филантроп".. Защо ли?.. а кой открадна преди време от една малка компания DOS?....Той...Открадна и прототипа на Windows...Това са факти, но доста скрити...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Диверсант

    16 2 Отговор

    До коментар #23 от "куку руку ку":

    В Италия с години течеше кампания за противогрипни ваксини и ги правеха. Ако някой случайно хванеше грипа му казваха А МАЛКО КЪСНО СИ Я СЛОЖИЛ, НЕ Е МОГЛА ДА РЕАГИРА... И това което се случи сега си мисля че е резултат точно на тия ваксини. Преди седмица качих нещо което веднага го изтриха. По време на министърката Лоренцин лекари от Венето пишат доклади как противогрипните ваксини разрушават имуната система. Веднага биват заличени от медицината
  • 28 Ваксината

    8 15 Отговор

    До коментар #21 от "куку руку ку":

    Срещу рак на шийката на матката не е задължителна нито у нас,нито където и да е по света.Винаги има риск ако нещо не е тествано достатъчно дълго да има и пострадали и потърпевши.Но има ваксини,които са спасили милиарди човешки животи за последните 70-80 години.И за лекарствата е същото.Понякога страничните ефекти се откриват по-късно.Затова има и дълъг списък с възможни странични ефекти на всяко лекарство.Винаги се търси баланс между полза и риск.Дори безобидния аспирин не се прилага при деца .А и при възрастни има риск от кръвоизливи какво остава за антибиотици,ваксини и т.н.И витамините са вредни ако организмът ти няма недостиг от конкретния витамин.Аман от елементарни разсъждения и крайни антиваксъри.

    Коментиран от #52

  • 29 ХанЪ

    17 4 Отговор
    Долен лъжец! Отворете му инстаграма и вижте коментарите под някоя снимка на този ,,невинен" човечец, ще разберете колко е обичан от народа на който си дарява парите, е така щотото много е добър. Членовете на ,,Good club" (Гейтс, Сорос, Бъфет, Рокфелер и тн) вярват, че света е пренаселен.Същите искат да спасят народа с чудодейните си ваксини и медицински/здравни грижи.
  • 30 Анонимен

    7 7 Отговор
    Винаги става въпрос за пари и власт, това е ясно на всеки здравомислещ.Никита Михалков много ясно го казва във видеото си.Друг е въпроса за комунистите техният вожд на сто процента ще ги чипира .
  • 31 Едмон Дантес

    10 3 Отговор
    УМНИКО ДАЙ ЖИВ ПРИМЕР И НИЕ ЩЕ ТЕ ПОСЛЕДВАМЕ ЗА ВАКСИНИРАНЕТО И ЧИПИРАНЕТО. ДАЙ И ОТГОВОР ЗАЩО ТВОИТЕ ДЕЦА НИКОГА ЗА НИЩО НЕ СА БИЛИ ВАКСИНИРАНИ?! ТОЛКОВА Е ПРОСТО АКО ИСКАШ ДА НИ УБЕДИШ .
  • 32 Юсуффф

    12 4 Отговор
    Проблема си има решение,няма Гейтс,няма проблем.Колегите му сатанисти няма как да не се стреснат и дисциплинират след това.
  • 33 XMAN

    9 1 Отговор
    ОТКРОВЕН ВРАГ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И НЕ Е ВТОРИЯ, АМИ НАЙ ГОЛЕМИЯ СПОНСОР НА СЗО ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ.
  • 34 Бай хой

    9 2 Отговор
    Прав е Бил. Той и с компютри никога не се е занимавал. Само с операционни системи за компютри. И със микрочипове не се занимава сега. Само разработва софтуер за проследяване и организиране на база данни. Поясненията са за привържениците на герп. Уж са схванати същества но на практика бавно схващат.
  • 35 Бай хой

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сигурност":

    Я сейчас да ни осветлиш кой точно компютър е създал Бил Гейтс. И ако се окаже че няма такъв публично да признаеш че си едно просто и тъпо парче.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 бони

    3 0 Отговор
    "Верваме ти."/
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 4262

    4 1 Отговор
    Ай стига си трила ма/бе. Има демокрация, не налагайте цензура.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 демокрация

    7 0 Отговор
    Не четете повече и не им пишете коментари,налагат цензура.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 незнайко

    4 2 Отговор
    Някой очаквал ли е да каже друго ? Щом се защитава така значи 50 % има истина в това твърдение. Годините напред ще докажат това ! ЧИПИРАНЕТО Е НЕИЗБЕЖНО !!!

    Коментиран от #49

  • 49 ТЪЖЕН ПОМЕН

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "незнайко":

    То е факт в Швеция, но ми трият коментарите.
  • 50 Лупи

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Ако беше наистина мислещ щеше да знаеш, че е опасен.
  • 51 додоф

    1 4 Отговор
    Краткото описание на Студената война между САЩ и Китай, водеща и към Трета световна война. Наближава ли и пророкуваната война, която ще срине всичко в Истанбул без храма „Света София“?
    А именно — „смъртоносният вирус“, (уж) заради който беше блокиран
    Защо на медиите вече не им трябват журналисти и защо Бил Гейтс пазарува акции в Google, Twitter, Apple и Amazon. Има изследвания за вредите на 5G, но има и защо доскоро да са били засекретени.
    социалният и икономическият живот на цялата планета, всъщност има смъртност само около 0.26%.
    https://www.otizvora.com/2020/06/12078
    Такива статии обаче не пречат на Хилъри Клинтън от щаба на кандидат-президента Джо Байдън да определи протестиращите от Мичиган срещу затворническите режими като „домашни терористи“.
  • 52 куку руку ку

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Ваксината":

    То защото не е задължителна, затова все още се раждат бебета, а в някои държави направо е забранена, в Япония например.

    Коментиран от #53

  • 53 От рак на маточната

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "куку руку ку":

    шийка, гърлото и на разни други места, които няма да изреждам са починали много повече жени, отколкото от ваксината.От ЧПВ. Жалко е, че наистина няма ефикасна и безопасна ваксина. У нас се шумя много около смъртен случай след поставянето ѝ и спряха рекламата. Беше с дъщеричката на Вергов ако не се лъжа. И въобще не стана масово поставянето ѝ. Затова като кръшкате на половинки те си ползвайте презервативи. И дано и децата ви да го правят. Че почват със секса на 12,че и по-рано.
  • 54 радев

    6 1 Отговор
    Няма нужда да ни чипират.Мобилният телефон върши същата работа.Винаги могат да те засекат къде се намираш.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.