5 Юни, 2020 15:28 2 992 5

Министърка излетя от поста заради чай от пелин

  • мадагаскар-
  • чай-
  • пелин-
  • риджасоа андриманана

Президентът на Мадагаскар рекламира чая като мощно лекарство срещу Covid-19, за което обаче няма научни доказателства

Министърка излетя от поста заради чай от пелин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърката на образованието на Мадагаскар Риджасоа Андриманана подаде оставка, след като обяви, че ще купи сладки на студентите, за да отмият „горчивия вкус“ от чая от пелин, който президентът на страната твърди, че е лек срещу коронавирус.

Андриманана по-рано заяви, че ще поръча сладки на стойност 2,2 милиона долара, които ще вървят заедно с отварата, за която експертите предупреждават, че е безполезна в борбата срещу коронавируса, съобщи "Гардиън".

Тя каза, че сладките трябва да отмият горчивия вкус на напитката, която президентът Андри Ражоелина възнамерява да изнесе до страни от Източна Африка чак до Гвинея-Бисау в Западна Африка, заявявайки, че „зеленото злато на Мадагаскар“ ще „промени историята“.

Президентът рекламира чая като мощно лекарство срещу Covid-19, за което обаче няма научни доказателства.

Напитката, която е наречена „Covid-Organics“, е извлечена от артемизия - растение с доказана употреба при лечение на малария, и други местни билки. Екваториална Гвинея също е получила партида чай, след като лидерът на Мадагаскар Андри Ражоелина го популяризира като потенциално лечение.

СЗО обаче обяви, че ефектите на билковия чай върху коронавируса не са изследвани.

В самия Мадагаскар - Националната медицинска академия също поставя под съмнение качествата на продукта.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек

    4 0 Отговор
    Пелинът се използва много отдавна като антималарийно и антипаразитно средство. ИМА ЛОГИКА да е ефективен и срещу всички вируси, които са вътреклетъчни паразити, не само срещу ковид, подобно на хинина. Но пелинът също трябва да се ползва внимателно, тъй като има и странични ефекти, те се различават от тези на хинина. Ако народите чакаха СЗО да се изкаже за ползата от някое вущество, сега нямаше да има нито хинин, нито много други лекарства, които първоначално са открити от индианците.
  • 2 ЪРП

    3 0 Отговор
    ИМА СТРАХОТНО МОЩНИ БИЛКИ СРЕЩУ ВИРУСИТЕ, НО 99,5% ОТ СЪВРЕМЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА И НЕ СЕ ОБРАЗОВА В ОБЛАСТТА НА БИЛКИТЕ , КАТО ЛЕКАРСТВА......,А ТЕ СА ТОЧНО ТАКИВА ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ, ТА ДО НАШИ ДНИ!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Така е

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЪРП":

    Българският Народ е оцелял до сега благодарение на Билките. Много хора се интересуват от тях. Просто нямаш такива познати. Особено Българските билки са изключително силни, трябва някои от тях да се ползват с повишено внимание. Защото има и починали деца от лечение с билки. "ДОЗАТА ПРАВИ И ОТРОВАТА, И ЛЕКАРСТВОТО". ПАРАЦЕЛЗ

    Коментиран от #4

  • 4 ЪРП

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Така е":

    КАЗАХ ,ЧЕ МАААААКСИМУМ 0,5% ОТ СЪВРЕМЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, ИМА ПОВИШЕН ИНТЕРЕС КЪМ БИЛКИТЕ И Е ПРОЧЕЛ ,ТОВА ОНОВА.......КОЕТО Е ЗЛЕ ,КАТО ЦЯЛО!!!! ЖАЛКО Е ,ЧЕ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ЗНАНИЯТА НА БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ ИМ СА ИЗГУБЕНИ...
    УБЕДЕН СЪМ !!!
  • 5 Ема

    0 0 Отговор
    Тюх, да му се не види! А аз смятах да ходя в Мадагаскар, в този далечен идиличен остров. За глътка спокойствие и самота на плажа, далеч от лудналите за забавления тълпи по време на чума (разбирай ковид-19). Ама се отказах. Щом там и чаят ще си пия и сладките ще си ям само под зоркия поглед на президента, който явно и от медицина разбира