Last news in Fakti

6 Юни, 2020 19:15 3 661 8

Държава ускорява графика за разхлабване на мерките

  • ирландия-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • ограничения-
  • ревизия

Дъблин ревизира плана си

Държава ускорява графика за разхлабване на мерките - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ирландия ще коригира плана си за постепенно отваряне на икономиката през следващите няколко месеца. Всеки от етапите, които бяха набелязани миналия месец може да бъде коригиран в зависимост от броя на новозаболелите, приетите в болница и починалите в резултат на пандемията.

От 8 юни се разширява обсега на предвижване за гражданите. Те вече ще могат да се движат в радиус до 20 от дома си. В едно помещение ще могат да се събират до 6 души. Също така започват работа и малките магазини. Търговските центрове ще отворят врати седмица по-късно – на 15 юни.

Ограниченията въведени за вътрешните пътувания ще бъдат свалени на 29 юни. Тогава ще се отворят кафенетата и ресторантите, но ще трябва да се спазва социална дистанция. Ще бъде разрешено и посещаването на църкви, музеи и галерии. Врати ще отворят хотелите, хановете и парковете за каравани.

Най-късно – на 20 юли ще бъдат отворени театрите и кината, както и нощните клубове при определени изисквания свързани с хигиената и социалната дистанция.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    9 5 Отговор
    Ирландия и те са една надута измислена икономика.

    Коментиран от #8

  • 2 Леле

    6 14 Отговор
    Заразените се увеличават всеки ден, а те щели да разхлабват мерките. От 6 души заразени преди няколко дни днес вече са 41 човека за 24 часа !!! Затваряй фитнеси, ресторанти и стадиони, че ще има яко измиране, както каза Мутафчийски.

    Коментиран от #4

  • 3 ГОмН

    11 1 Отговор
    Още китайски туристи приемайте.Хаха
  • 4 Aljazira

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Леле":

    на какви наркотици си ?

    Коментиран от #5

  • 5 Някой си

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Aljazira":

    Ще видиш на какви, като ти сложат аспиратора.
    И тогава ще се досетиш за коментарите си и...
    Но вече ще е късно защото ще си заразил и други хора и със сигурност хората с които си всеки ден ама сега гледам, че си смелчага . Съжалявам, че няма да мога да те видя с аспиратора😊 нищо лично!

    Коментиран от #6

  • 6 Ани

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си":

    Все пак се диша с респиратор. Аспиратор имам в кухнята. Иначе споделям мнението ти напълно. 🙂
  • 7 Коки

    4 0 Отговор
    В Дъблин живея и за мен са пълни глупости с тоя вирус , това е много дебилна страна но е по добре от България в някой отношения пичове . Всеки ден от началото на карантината съм се разхождал без маска и ръкавици в центъра на Дъблин и съм пазарувал храна , всеки ден и още не съм разбрал за някой болен от приятели и познати които имам даже знам че хора починали от инфаркт или нещо друго ги пишат корона вирус , циркът е голям ! Днес имаше протест в центъра против 5G , гласят ни нещо с тоя цирк корона вирус и то все повече хора се усещат че нещата отиват на зле ... Хмм хх а да видим .
  • 8 ДРУГ ГОСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    НЕ МОЖЕМ ДА СТИГНЕМ ИРЛАНДЦИТЕ,С МОТОР ДА ГИ ГОНИМ,ОТВОРЕН.......ВИЖ У НАС ,НИЕ НА КАКЪВ ХАЛ СМЕ,ПА ТОГАВА СИ ДАВАЙ МНЕНИЕТО.....