7 Юни, 2020 19:05 1 505 5

Арменският премиер смята, че в страната има над 100 000 заразени с COVID-19

  • армения-
  • никол пашинян-
  • коронавирус-
  • заразени

Здравната система в страната е претоварена

Арменският премиер смята, че в страната има над 100 000 заразени с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Реалният брой заразени с новия коронавирус в Армения надхвърля 100 хиляди, смята премиерът на страната Никол Пашинян, който също бе заразен заедно с цялото си семейство, предава TACC.

"Някои анализи показват, че у нас в момента има повече от сто хиляди заразени с коронавирус. Стигаме до това заключение, отчитайки смъртността и установения брой на заразените", написа той във Фейсбук, цитиран от агенция "Фокус".

Според статистиката на Министерството на здравеопазването, броят на заразените с коронавирус в Армения е нараснал със 766 за последното денонощие, което е рекордно високо ниво от началото на пандемията в страната. Общо в републиката са регистрирани 13 130 случая на заразата. Предишния ден премиерът на Армения Никол Пашинян заяви, че здравната система в страната е претоварена.

200 пациенти не могат да бъдат хоспитализирани поради липсата на места в болниците. Той също така оцени мащаба на нарушенията на стандартите за епидемиологична безопасност в страната като катастрофални, като подчерта, че органите на реда не са в състояние да държат ситуацията под контрол. На 1 юни самият Пашинян обяви, че той и членовете на неговото семейство са се заразили с коронавируса. Той уточни, че болестта е протекла при тях без никакви симптоми.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    3 2 Отговор
    От 3,1млн държава, 100 хил болни. Мазало.
  • 2 Kik

    2 1 Отговор
    spored teb tuk kolko ima?
  • 3 Тиберий

    1 1 Отговор
    Екскурзовод към арменски туристи АКО СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЩЕ ЧУЕМ ШУМА НА НИАГАРСКИЯ ВОДОПАД
  • 4 Ами малко са

    2 1 Отговор
    Може много повече....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.