Last news in Fakti

8 Юни, 2020 10:45 1 804 6

Нова Зеландия победи коронавируса

  • нова зеландия-
  • джасинда ардерн-
  • коронавирус-
  • пандемия

В страната няма нови случаи на заразяване

Нова Зеландия победи коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Нова Зеландия елиминира заразяването с новия коронавирус на своя територия и ще отмени всички ограничителни мерки освен граничните, заяви министър-председателката Джасинда Ардерн, предаде AP.

Отпадат ограниченията за социално дистанциране и се възобновяват публичните и частните събития на открито. Търговията на дребно и хотелиерството, както и общественият транспорт възобновяват работа, също без социално дистанциране.

Здравното министерство съобщи, че в страната няма нови случаи на заразяване за пръв път от достигането на епидемията в Нова Зеландия в края на февруари. В тихоокеанската държава има 22 загинали от COVID-19.

"Уверени сме, че сме елиминирали предаването на вируса в Нова Зеландия засега, но елиминирането не е момент във времето, а продължително усилие. Почти сигурно ще видим нови случаи на заразяване тук и това не е знак, че сме се провалили, а е реалността на този вирус. Обаче ако и когато това се случи, трябва да сме сигурни, че сме готови и ние сме готови", заяви Ардерн. 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    4 3 Отговор
    Дай боже и ние да имаме такъв премиер някой ден,ама нещо ми подсказва ,че в мутренската ни държава е невъзможно да виреят такива хора!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аборигенко

    2 0 Отговор
    То е хубаво да живееш на остров на края на света. Ако се гледат статистиките - повечето държави които са се "очистили" са или острови или супер малки.
  • 4 Гого

    5 1 Отговор
    Бил съм в Нова Зеландия беше страхотна държава, но и там я напълниха с араби и негри и е въпрос на време да ги превземат! Нова Зеландия е 4 милиона, сега вече може да са малко повече с новите новозеландци!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кокото

    0 0 Отговор
    мъж ли е, жена ли е !?