Last news in Fakti

8 Юни, 2020 12:30 1 714 1

Близо 500 заразени за ден в Украйна

  • украйна-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени-
  • починали

797 пациенти са починали в Украйна от началото на пандемията

Близо 500 заразени за ден в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинските медици откриха през изминалото денонощие 463 случая на заразяване с новия коронавирус, с което инфектираните в страната стават общо 27 462. Това съобщи Центърът за обществено здраве към Министерството на здравеопазването в Киев, предаде ТАСС.

От вчера са оздравели 141 пациенти с COVID-19. Починалите за денонощието в страната са 9, а от началото на коронавирусната криза - общо 797.

В Украйна е обявена карантина до 22 юни, но страната постепенно смекчава ограниченията. Подновяват се по-специално вътрешните въздушни превози, отварят врати кафетата и ресторантите. По-рано властите разрешиха търговията по пазарите, движението на градския транспорт и вътрешните превози по суша.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оранжев ковид

    0 2 Отговор
    Украйна след Майдана е стабилен бастион на " оранжевата филантропия", която управлява СЗО.
    Учудва ме факта, че са рапортували само 700. Важното е да се рапортува редовно, за да има редовно грантове и " оранжево кариерно развитие" за рапортуващите лекари.