Last news in Fakti

9 Юни, 2020 07:52 2 217 10

Над половината от изследваните за COVID-19 в Бергамо имат антитела

  • италия-
  • бергамо-
  • ломбардия-
  • ковид-19

Броят на смъртните случаи в града през март е бил с 568 процента по-висок в сравнение със средния брой през периода 2015-19 г.

Над половината от изследваните за COVID-19 в Бергамо имат антитела - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от половината от жителите на северния италиански град Бергамо са развили антитела срещу COVID-19, съобщиха здравните власти като се позоваха на данни от проучване, предаде Ройтерс.

От 9965 местни граждани, на които са правени кръвни тестове в периода 23 април - 3 юни, 57 на сто имат антитела, което означава, че са били в контакт с коронавируса, предава БТА.

Градските здравни власти уточниха, че проучването е "достатъчно широко", за да е надежден показател колко хора са били заразени в Бергамо, станал епицентър на заразата в Италия.

Антитела са открити в повече от 30 на сто от 10 404 медицински лица, които са били тествани, макар да се смята, че те са много по-рискова група от останалите хора.

В разпространен в началото на май доклад, националният статистически институт ISTAT отбеляза, че броят на смъртните случаи в Бергамо през март е бил с 568 процента по-висок в сравнение със средния брой през периода 2015-19 г. Това прави този италиански град мястото с най-много жертви на заразата.

Тъй като болниците в Бергамо скоро бяха претоварени с болни от Ковид-19, а моргите не можеха да поберат починалите, конвоите от военни камиони, които откарваха труповете, станаха смразяващ символ на глобалната пандемия, отбелязва Ройтерс.

Провинция Бергамо е регистрирала 13 609 случаи на коронавирус, показаха вчера официални данни.

ISTAT и здравното министерство са предприели национална кампания за кръвно тестване, целяща да изследва представителна извадка от около 150 00 души, за да се разбере мащабът на епидемията в Италия.

Италия е регистрирала близо 34 000 смъртни случаи, а потвърдените случаи на зараза са 235 000. В региона на Ломбардия, който включва Бергамо, са регистрирани 16 000 починали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това озночава

    7 7 Отговор
    ,че тези хора са се заразили и оздравели без дори да разберат което показва колко "смъртоносен" е този вирус.
  • 2 Гост

    6 2 Отговор
    Абе не разбра ли , че е индивидуално за всеки как ще го изкара? Колко народ има хив но не се разболява от спин? Колко обаче умират? С короната е същата работа няма как човек да знае как и дали ще го изкара
  • 3 НОЩ

    0 0 Отговор
    Станат ли заразените 150 или тръгне ли матряла да протестира, пак затваряме всичко и пускаме КПП-тата
  • 4 лекарите

    0 0 Отговор
    няма как да са представителна извадка. Дори в Бергамо,където мряха като мухи старците в болниците и по домовете си. Сред жителите на града може да е най-много 20%,а в Южна Италия сигурно едва 3-4%от хората ще са с антитела. Много е скъпо да се изследват всички.И няма 100%гаранция,че всички антитела са точно срещу този covid-19,а не срещу друг по-безобиден коронавирус.Но и те биха предпазвали в известна степен. Целта на мерките е да не се препълнят болниците наведнъж, за да има здрав медицински персонал, легла, апаратура за тежко болните. Нищо друго. Докато търсят лечение, ваксина, постепенно и бавно не го прекарат повече хора в лека форма или не отслабне или изчезне съвсем или не стане като грипа. Повсеместно много строги мерки едва ли ще се налагат вече, но маските и социална дистанция ще са препоръчителни много дълги време, а където има много заразени и задължителни и ще се затварят отделни цехове, отделения в болници, училища и т. н.

    Коментиран от #5

  • 5 Бари

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "лекарите":

    А бе честито " Нов световен ред "

    Коментиран от #7

  • 6 Госあ

    0 1 Отговор
    Тестовете за антитела са абсолютно безполезни. Освен това са твърде неточни за каквито и да било заключения. Едни пари на вятъра.
  • 7 Не е приятно

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бари":

    но щом сме се докарали дотам, че да се появи тая гнус и да не се спре и ограничи навреме ще търпим неприятните последствия. И отричането на проблема не го-прави по-малък. Нито търсенето на виновници сред налагащите мерките. Ама щом ви е необходим виновник се самозаблуждавайте ако ви олеква на душата. Но олеквате вие, защото биете на кухо. Дали китайците са яли прилепи, изтървано е нещо от лаборатория дали е специално разработен или възникнал в резултат на случайна мутация covid-19 няма особено значение. Факт е, че съществува и че съжителството с него носи само негативи за всички.Или за почти всички.
  • 8 Puri

    0 1 Отговор
    Мангъров. Го каза няма вирус и. Радев го. Потвьрди. Това е малка. Изстинка
  • 9 бре

    0 0 Отговор
    леле, тия там мряха като мухи и не са успели да стигнат 70 процента с антитела. Лекарите, понеже се предпазват по-сериозно те имат само 30 процента. Колко народ трябва да измре че да ги стигнат тия 70 процента. И то както писаха само за една година трае. Да ги измислят вече тия ваксини, че да може народът спокойно да си живее.
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    Човечеството само си развива антитела а медицината не може да открие начин за борба с вируса . Това е интересно !