Last news in Fakti

9 Юни, 2020 13:41 2 673 6

Радио Китай: Време е американските политици да си затварят устата

  • китай-
  • сащ-
  • ухан-
  • ковид-19

Наскоро Пекин публикува бяла книга за китайските действия в борбата с новия коронавирус

Радио Китай: Време е американските политици да си затварят устата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 7 юни Китай публикува бяла книга за китайските действия в борбата с новия коронавирус. В нея поетапно, прозрачно и открито са описани фактите и действията на Китай спрямо превенцията и контрола на епидемията от 27 декември 2019 до приключването на тазгодишните две сесии на китайския парламент. Това е отражение на високата отговорност на Китай спрямо глобалното обществено здравеопазване, предава Радио Китай.

В бялата книга се посочва, че след избухването на епидемията, китайското правителство своевременно сподели всички данни с целия свят. Пекин активно отговори на въпросите и загриженостите на различните страни и засили международното сътрудничество. Китайските действия и отношение бяха одобрени от международната общност.

В тази връзка председателят на 74-о Общо събрание на ООН Тижани Мухамад-Банде заяви, че лидерството и прозрачността на Китай по време на борбата с епидемията е пример за останалите държави.

До 31 май Китай е провел общо 161 пресконференции, на които покани 500 представители от повече от 50 държавни ведомства да отговорят на над 1400 въпроса от китайски и чуждестранни журналисти. В провинция Хубей са проведени 103 пресконференции, а в останалите общо 1050 пресконференции.

Американските политици, очернящи Китай, пренебрегнаха предоставената от Пекин ясна информация от старта на епидемията, нарочно криеха истинската ситуация с епидемията в страната им заради политически интереси, и доведоха до избухването на голямата зараза. За да прехвърлят отговорността за вината си те измисляха слухове и измами, целящи да обвинят Китай за случващото се.

Пекин категорично се противопоставя на това поведение и абсолютно няма да приеме никакви обвинения и искания за компенсации.

Дори и днес не се знае точно кога е започнала епидемията в САЩ. Американските политици по-добре да си затварят устата и да обърнат повече внимание на народа си, за да облекчат неговите страдания.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    18 4 Отговор
    Боко даде няколко милиона на Китай за маски...интересно е на кой ше ги продава ,)

    Коментиран от #2, #5

  • 2 В Божк

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    търкай билети докато ти се завие свят трол долен

    Коментиран от #3, #4

  • 3 веселяк

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "В Божк":

    Ай спокойно, че ще вдигнеш захарта!
  • 4 БББББ

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "В Божк":

    Куха градинаска лейка.
  • 5 Бойко Златоустий

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Как на кой? От утре връщам карантината.И те така.
  • 6 ТОЧНО ВРЕМЕ ИМ Е

    1 0 Отговор
    ИНАЧЕ ИДВА ВТОРА ВЪЛНА И ПОВЕЧЕ ПРОТЕСТИ