9 Юни, 2020 13:38 1 856 3

Президент искал да се зарази с коронавируса

  • украйна-
  • президент-
  • коронавирус-
  • володимир зеленски-
  • чума

Това не е чума, твърди украинският лидер

Президент искал да се зарази с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е искал да се зарази с коронавирус, за да покаже на хората със собствения си пример, че „това не е чума“.

Това става ясно в материал на вестник „Украинская правда“, чийто екип прекарва цели два дни до държания глава на Украйна. „Исках сам да премина през този етап. За да бъде по-лесно на хората", сподели президентът. 

"Когато бяхме в момент на депресия, се събрахме. Предложих на хората си: „Нека бъда заразен, веднага ще бъда изолиран в Банкова (в офиса на президента). И ще го преживея нормално". Защото за хората това беше нещо страшно и за този, който се разболее, това означаваше нещо много лошо. И затова чрез себе си исках да им покажа, че това не е чума. В началото имаше много ужасен момент, когато хората мислеха, че всички ще умрем... Решихме, че е достатъчно. Това беше твърде много", каза Зеленски пред изданието, предаде bTV.

Но президентът добави, че семейството му нямало да му прости това деяние. „Те биха казали, че съм луд. И по принцип биха били прави", каза той.  Зеленски сподели също, че знае за подслушването на телефона му, но в днешния свят не може да спрем да общуваме. В Украйна по последни данни има близо 28 хиляди заразени с коронавирус, а жертвите са 810.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТттТ

    7 2 Отговор
    Абе перковци са си урките
  • 2 Mkокооко

    11 3 Отговор
    Е това е лидер!!Пример дава,а и мисли нормално.А не като мишок и послушко...
  • 3 Гуджо

    5 1 Отговор
    Украинците скоро няма да се оправят, като нас. И тях, и нас ни управляват безумци и откровени тъпаци. Но нейсе, връща ни се на всички.