Last news in Fakti

10 Юни, 2020 10:09 2 092 3

Върховен съдия: Бразилия да не крие данните за COVID-19

  • жаир болсонаро-
  • бразилия-
  • коронавирус-
  • данни-
  • върховен съдия

Правителството не трябва да крие истината

Върховен съдия: Бразилия да не крие данните за COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилски върховен съдия разпореди правителството на Жаир Болсонаро да възобнови оповестяването на данни за новия коронавирус.

Министерството на здравеопазването в събота спря огласяването на кумулативни данни за разпространението на COVID-19, което предизвика обвинения в цензура. Ведомството съобщи, че ще подава информация само за починалите и заразените през последното денонощие.

Критици обаче обвиниха правителството на крайнодесния президент в манипулация на данните. Сега Върховният съд разпореди министерството "напълно да възобнови" публикуването на данни за COVID-19 в интерес на общественото здраве, предаде bTV,


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    2 1 Отговор
    Еххх тези няма ли кой да им ревне че така ще се насажда необоснован страх и паника. Друго си е всеки да си мре там и младите и здравите да си живуркат.
  • 2 Обективно

    2 3 Отговор
    В Русия е още по зле, но се крие
  • 3 некой си

    0 2 Отговор
    Че ако крие Големият Брат ще и играе звучни шамари ,че нещо сметките в близкия изток излязоха криви. Ако са 5 случаите требва да се обявят като 5000 иначе на кво ще прилича. Е на виж ние кви сме гьотмарки,казват ни падни падаме,легни лягаме.