Last news in Fakti

10 Юни, 2020 14:29 1 711 8

Германия облекчава ограниченията за сезонни работници

  • сезонни работници-
  • работници-
  • ес-
  • германия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • реколта

Фермерите искат да са сигурни, че реколтата им ще бъде прибрана

Германия облекчава ограниченията за сезонни работници - 1
Снимка: Shutterstock

Германия от следващата седмица ще облекчи ограниченията за пристигане в страната на сезонни работници, въведени за ограничаване на коронавируса, съобщи днес правителствен източник, цитиран от "Ройтерс".

Кабинетът на канцлера Ангела Меркел одобри предложения на земеделския министър Юлия Кльокнер за сезонните работници от страните от ЕС и Шенген да могат да влизат отново в Германия от 16 юни без ограничения, предаде БНР.

По-рано Германия обяви, че максимум 80 000 чужденци могат да дойдат в страната заради пандемията – под половината от досегашната квота. С намаляването на новите случаи на коронавирус и продължаващото разхлабване на карантинните мерки в страната фермерите искат да се подсигурят, че реколтата им ще бъде прибрана.

Днес вътрешният министър Хорст Зеехофер съобщи, че от 15 юни пада граничният контрол с Швейцария, Франция, Австрия и Дания. Той заяви още, че настоящите правила за неграждани на ЕС, които искат да отидат в Германия, ще бъдат удължени до края на юни. 


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    14 0 Отговор
    Що не си берете реколтата сами, ами чакате роби?

    Коментиран от #3

  • 2 Учуден

    12 0 Отговор
    Ама какво стана с вируса бе ? Ненадейно да не изчезна като дойде време за реколтата.
  • 3 има логика

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    да, бе и аз това се чудя. Толкоз бежанци имат, само лежат и папкат помощи. да обвържат помощите с някакъв труд, а да не прекарват хора през границите да разнасят зарази...

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пейзан

    4 2 Отговор
    Добрият немец е мъpтвият!Стара френска поговорка
  • 6 гледачев

    4 0 Отговор
    Вкараха милиони тарамбуки (милиони са, а не само 1,3 млн, както твърдят от последното преселение) и нямат работна ръка?!?! Що така бе? Кво стана? Да не би да се оказа, както всеки трезмомислещ човек знае, че сте ги поканили не да работят, а само да ядат, спят, изнасилват, убиват и да ви правят деца бъдещи джихадисти!
  • 7 гледачев

    6 0 Отговор
    Немците са мошеници и не плащат. Едно, че ще се държат с вас, като роби, ще бачкате повече от 12 часа на полето при всякакви условия, ще ви настанят в някакви мизерни фургони без елементарни човешки условия за живот, ами накрая и ще ву удържат пари за това. Могат да ви хранят дори с минал срок на годност храни и за това да ви удържат пари. По-нагли, стиснати и безчовечни същества от германците не съм виждал. И изобщо не се надявайте на каквато и да е защита от когото и да е. Обикновено институциите ги защитават тях и имат хора навсякъде. В полицията е пълно с нацисти и такива, които мразят чужденците. Накрая може вас да ви изкарат виновни и да ви сложат някакви много яки глоби и да се върнете в БГ на минус. Не случайно никой не ходи да работи за тях, защото най-малкото с парите ще ви прецакат. Едно време, когато дойч марката беше в обръщение беше добре и хората не бяха така озверели. Сега са пълна отврат. Просто не ходете, защото много ще съжалявате!
  • 8 Гост

    1 1 Отговор
    Каде сте роби,няма кой да гърби да мие чинии,да прибира реколтата, да мие кенефите