Last news in Fakti

10 Юни, 2020 16:08 2 043 0

Австрия отваря границата с Италия

  • австрия-
  • италия-
  • граници-
  • коронавирус-
  • пътуване-
  • граничен контрол

От 16 юни Австрия ще премахне ограниченията за пътуване за над 20 страни

През следващата седмица Австрия ще отвори отново границата си с Италия и ще премахне ограниченията за пътуване за повече от 20 други европейски държави, продължавайки с облекченията на мерките, които бяха въведени, за да забавят разпространението на коронавируса. Това предаде Reuters.  

По-конкретно, решението има за цел успокои създалото се напрежение с Рим, след като Австрия отмени граничния контрол с всички свои съседни страни, освен с Италия. Като причина Виена посочи високия брой потвърдени и смъртни случаи на Covid-19 на Ботуша. Това обаче подтикна Рим да каже, че подобни „индивидуалистични“ решения рискуват да навредят на имиджа на Европейски съюз.

От 16 юни Австрия ще премахне ограниченията за пътуване за над 20 страни, включително популярни ваканционни дестинации като Гърция и Хърватия, заявиха официални представители пред Reuters. Това означава, че пристигащите от тези държави нито трябва да бъдат поставяни под двуседмична карантина, нито да показват отрицателен тест за коронавирус. Според изданието, промените няма да важат за Швеция, Испания и Португалия.

Разпространени са спекулациите, че Австрия ще премахне напълно ограниченията само за пристигащи от италиански региони, където процентът на заразените е по-нисък.

Правителството заяви, че се надява да отвори границата възможно най-скоро, като добави, че някои италиански области са постигнали голям напредък в намаляването на броя на инфекциите.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА