Last news in Fakti

11 Юни, 2020 10:02 4 295 32

Статистиката за COVID-19 показва: Най-зле в Турция, най-добре в България

  • българия-
  • статистика-
  • турция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сърбия-
  • тестове-
  • гърция

Данните е възможно да са лъжливи, защото в България са направени най-малко тестове

Статистиката за COVID-19 показва: Най-зле в Турция, най-добре в България - 1
Снимка: БГНЕС

В България са регистрирани най-малко случаи на коронавирус, ако сравним нашата страна със съседите. Това сочат данните на специализирания сайт Worldometers, който следи в реално време разпространението на пандемията в световен мащаб.

По последни данни в България има 2993 регистрирани души с коронавирусна инфекция. От Министерство на здравеопазването съобщиха, че през последното денонощие са регистрирани 104 положителни проби. До момента в България са починали 167 пациенти, които са имали COVID-19.

Най-тежко е положението в Турция, където има 173 036 заразени с коронавирус, а жертвите са 4746. Турските власти започнаха постепенно облекчаване на карантинните мерки, но има опасения за възможна втора вълна. В град Диарбекир се забелязват подобни тенденции.

В Румъния има 20 945 заразени и 1360 жертви. В Сърбия заразените с коронавирус са 12 031, а жертвите – 251. В Северна Македония има 3364 заразени и 164 жертви, а в Гърция има 3068 заразени и 183 жертви. Данните на Worldometers обаче показват, че в България от гореизброените страни са направени най-малко тестове. Най-много тестове на глава от населението са направени в Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много ми е чудно

    23 17 Отговор
    Дали въобще съществува този вирус? И преди хората се раждаха и умираха! Замърсената атмосфера, горенето на отпадъците, удря белия дроб! Дали този вирус не е алиби за умиращите хора, с болести по дихателната с-ма?

    Коментиран от #4, #12, #15, #28

  • 2 ХА хА

    13 1 Отговор
    Хубава статия. Точно когато случаите скочиха и в БГ ще става по зле.
  • 3 Уважаеми, вие математика

    31 8 Отговор
    Учили ли сте? Как сравнявате броя болни в България, с население реално по-малко от 6 000 000, с този в Турция, с над 80 млн. население? По абсолютни стойности? Леле, колко са зле тия в Турция!

    Коментиран от #29, #30

  • 4 Реее

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Много ми е чудно":

    Съществува,и по-добре е да се пазиш.Много хора го прекарват тежко и остават в болниците за дълго време,там е проблема защото заемат болничните легла и бързо се получава недостиг.

    Коментиран от #6, #27

  • 5 Ха ха ха ха ха ха

    15 9 Отговор
    Промивката на мозъчета върви по план.
    ПАК сме нр.1 в света и света пак няма хал хабер за това 🤣🤣🤣
    Браво боче,диктаторе мой.
    Давайййй.
    Те лапат всичко и вЕрват.
  • 6 Обаче, знаеш ли,

    14 8 Отговор

    До коментар #4 от "Реее":

    Докато се пазиш, какъв недостиг на средства те застига? Вместо от вирус, умираш от глад!

    Коментиран от #8

  • 7 Луди ли сте бе хора

    21 5 Отговор
    Въобще нормално ли е да се сравняват две държави - едната с над 84 млн. население, другата с над 6 млн. По-скоро направете сравнение на смъртността - брой заразени към брой починали. Разбира се, не на последно място и броя направени тестове - защото именно, чрез тях се откриват приносители на заразата, без да развиват патологията на заболяването. Как няма една медия в България да напарви подобен анализ? И започвам да се чуда - случайно ли е това!? Толкова неграмотни ли са тези наши журналисти, за да сравняват заразените в Турция и България - несравними държави!!!
  • 8 Доктора

    20 5 Отговор

    До коментар #6 от "Обаче, знаеш ли,":

    Маска, дистанциране, миене на ръцете, няма ходене по клубове и ресторанти дето 50 човека седят нагъчкани - това е. Няма нужда да се спира работата, няма нужда да се мре от глад.

    Коментиран от #13

  • 9 Я... Я

    16 7 Отговор
    Най добре във България беше при Бай Тошо.
  • 10 Егати кефа

    5 2 Отговор
    Пак че си седим дома.
  • 11 Няма да се отървете

    2 0 Отговор
    Освен, ако не отлетите на Марс.
  • 12 Помисли

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Много ми е чудно":

    Това е вирусна пневмония която съществува от стотици години. Просто сега вируса който я предизвиква е много агресивен. Прочети малко за вирусната пневмония.
  • 13 простотията царува

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Доктора":

    Проблемът е, че ние печелим, не от производство, а от услуги и то ниско платени и от неквалифицирани кадри. Затова има толкова недоволни. При нас е слугинаж, от това живеят хората и като няма желаещи за баровете и дикотеки и т.н. нямат работа. Никой не иска да се преквалифицира в сестра или лекар например, или инженер, или компютърен специалист
  • 14 макдоналдс тръмп

    15 3 Отговор
    ДА БЕ ДА ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ВИ ПОВЯРВАМ ,В ТУРЦИЯ МЕДИЦИНАТА Е НА КОСМИЧЕСКИ ГОДИНИ ПРЕД ТАЗИ В българия ТАМ ЛЕКУВАТ ЛЕКАРИ ЕПИДЕМИОЛОЗИ ТУК - СПЕЦИАЛИСТИ ПО АПЕНДИСИТИ - ТАШОЦИ НА РОЯЦИ Бгето е гола вода и кал по гърба

    Коментиран от #25

  • 15 44щ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Много ми е чудно":

    Вирус алиби в медицината няма. Или има вирус причиняващ болест или болестта е с неизвестен причинител.
  • 16 ленчето с кремчето в ръце

    13 4 Отговор
    абсолютно невярна и смешна статия българия е колкото голям ТУРСКИ град .....как правите аналог ....по бацевски
  • 17 Миро

    6 2 Отговор
    От началото на епидемията в Гърция се справят най добре като цяло. По принцип обаче няма ясни критерии умишлено. Да. Съвсем умишлено. Всеки може да си пише каквито иска числа за всичко и всеки може да си ги интерпретира както му е кеф. Всичко това е толкова скандално че няма граници. Интересното е че това е в цял свят. Тотално безумие в безгранични размери се шири вече половин година. Политиците се възползват максимално от тази каша. Останалите сме статисти в тази свинщина.
  • 18 Гост

    6 1 Отговор
    2300 теста над 100 заразени 3000 тестта ще са над 120 ! Не може да не си правил тестове и да се биеш в гърдите добре сме ! Два дена поредни направихте и рекорден брой тестове това също трябва да се отбележе! Повечето заразени са на клъстери! Заслуга да не гръмне дифузно цялата държава е на съвестните българи !
  • 19 Гост

    7 1 Отговор
    Не знам колко сме добре.Според мен сме най зле.Имам възможност да пътувам из страната служебно и нещата са направо трагични.Гробищата и в селата са препълнени.Спираш пред чешмичка да пиеш вода отзад къща с баба си копа градината.След една седмица вече къщата е празна а на вратата стои некролог.Това е навсякъде.В гробищата хората приживе си слагат плочи само либсва датата на смърта.Крави и овце по селата почти либсват.Магазините пълни с млечни продукти.В града въздуха не се диша.В София нещата бяха поносими само през карантината.Мирише на дизел та се не трае.До скоро беше виновен Кремиковци.Ама той е изравнен със земята.Гледам по нова някаква бивша лекарка са я бутнали по стълбите и факултетските апапи са и прибрали апартаментите.Нещата не ми изглеждат на добре не знам.
  • 20 Симеон

    5 0 Отговор
    По брой направени тестове България е най-ьле от всички не само балкански, но и европейски тестове.
    Тук Щабчето се придържа към Директивата + малки тестове, малко заразени.
  • 21 Джели

    2 1 Отговор
    Е то си е казано в подзаглавието, защо е така. Не просто може да са лъжливи тия данни, направо са си
  • 22 Българин

    1 1 Отговор
    ЦЕНЗУРА!!!!
  • 23 оня с коня

    4 2 Отговор
    Започва ДА ДРАЗНИ НА МАКС тъпото Твърдение че България е възприела Сталинския Принцип "Няма тестове- няма и болни",като всичко това се разпространява УСЪРДНО от Враговете на Правителството.А Логиката е Желязна:Дори да спрем ИЗОБЩО да правим Тестове,БРОЙКАТА ПОЧИНАЛИ категорично говори за Успешните мерки против Вируса в БГ.А ако някой в Европа го интересува точната Бройка "Заразени" /СЗО например/,спокойно може да пресметне МАТЕМАТИЧЕСКИ това като използва Връзката между Броят на Починалите ,отнесен към Средностатистическия общ Брой на Заразените.

    Коментиран от #26

  • 24 Санитар

    3 2 Отговор
    Вируса е много заразен поради електронно-телевизионен път на разпространение! Поразява основно рационалното мислене. Пазете тв дистанция, излезте на вън и си проветрявайте главите редовно. Дишайте дълбоко за насищане с кослород.
  • 25 ха ха

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "макдоналдс тръмп":

    Ами заминавай да живееш в турция, някой да те е спрял? Преди това ни разясни и какви са предимствата на рязаните карабини пред нормалните!
  • 26 Моляяя

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Я, пак! Как да няма значение броя на тестваните?!? Ами, точно в този момент не берем ли плодовете, точно на тези райони, които не бяха тестване по време на ИП? Как може да има такова мислене? Тестването е изключително важно, за да се открият огнища на заразата във всички населени места в страната! Малко повече информираност, ако обичате преди да коментирате!
  • 27 все още

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реее":

    дяже да оздравееш не е сигурно какви ще са дълготрайните увреждания.
  • 28 има вирус има вирус има вирус

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Много ми е чудно":

    китайци и руснаци може и да лъжат,щото са комунисти,американците и англичаните лъжат щото са империалисти,ама толкова други държави да лъжат...
  • 29 Авторът прави

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Уважаеми, вие математика":

    съпоставката, а не турските медии. А не е турски журналист определено. Има "ов" във фамилията. Никоя турска медия не би написала подобно нещо.
  • 30 Твоята математика е зле!

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Уважаеми, вие математика":

    Смятай по брой население! С такива като теб имах проблем и за туризма! Оказва се че гърците имат най-голяма печалба в туризма на глава от населението! Тогава обаче за такива като теб(без сегменти на буталото) процентите не важат! Жив и здрав, дано да се прибереш при корените си! Европа е висока летва за теб!
  • 31 Хасанчо

    0 0 Отговор
    Аве Какво ги дрънкате,какво са 173000 заразени при 80 мил.народ, най много било аре скрийте се някъде ,поне един път пишете нещо вярно все лъжи
  • 32 Рошко

    0 0 Отговор
    Аз пък искам тяхното зле, да го разменим с нашето добре, Денисчо май си ял по парата от резак