Last news in Fakti

11 Юни, 2020 14:09 1 764 8

Грузия благодари на България за дарението

  • дарение-
  • уницеф-
  • грузия-
  • коронавирус-
  • благодарност-
  • облекла-
  • десислава иванова

България помага на своите приятели

Грузия благодари на България за дарението - 1
Снимка: МВнР

Третото дарение от безвъзмездна хуманитарна помощ от висококачествени предпазни медицински консумативи – специализирано защитно облекло, шлемове и очила, бе предадено от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Грузия Десислава Иванова на представителството на УНИЦЕФ в Грузия.

На церемонията посланик Иванова открои отличното сътрудничество на Посолството на Република България с УНИЦЕФ-Грузия по линия на официалната помощ за развитие. Тя посочи, че дарението е част от българския принос към инициативата „Екип Европа” на ЕС в подкрепа на борбата на страните от Източното партньорство с коронавируса и е по инициатива на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Представителят на УНИЦЕФ в Грузия д-р Хасан Халил изрази благодарността си към българската страна и изтъкна, че помощта допринася за активната дейност на УНИЦЕФ в Грузия в подкрепа на деца в неравностойно положение и техните семейства в борбата с КОВИД-19. Той уточни, че дарението ще бъде преразпределено сред центрове, работещи с деца в неравностойно положение.

УНИЦЕФ е сред най-активните партньори на Република България в Грузия по линия на официалната помощ за развитие. В периода 2016-2017 г. между Република България и УНИЦЕФ бе реализиран проект за изграждане на дневен център за деца с увреждания в Боржоми, получил високо признание от грузинските и международните партньори на Република България, а в момента в процес на реализация е и съвместен проект за реинтеграция на деца извън училище в системата на задължителното образование в Грузия. Двата проекта са изцяло финансирани от България.

На церемонията присъстваха и представители на УНИЦЕФ, сред които ръководителят на отдела за закрила на детето Милена Харизанова и Мая Купарадзе, референт за образователни програми. Помощ от предпазни комплекти вече бе дарена на Министерството на здравеопазването на Грузия и на друг дългогодишен партньор на България в Грузия по линия на официалната помощ за развитие – НПО „Заедно за действителни промени“, специализирано в изграждането на центрове за лица с увреждания.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    6 6 Отговор
    Само така, грузинците са пичове

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Абе журналиста Д.ДЖ-ски

    3 2 Отговор
    Трябва да се махаш! Никой качествен журналист няма да стъпи на работа в с,а,й,т,а! Всички ги тъпчеш! Махай се, отивай си в Турция да ставаш козарче! Който не ти върви по водата го давиш! Ганев как те търпи? Само мюсюлманска истерия в статиите ти! По принцип не пиша под статии от турци! Sori!

    Коментиран от #7

  • 3 .........

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Само така... и защо бай Ганьо да плаща на грузинци?? На нас кой ни раздаде маски??
  • 4 и защо ли

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Не само че : "защо бай Ганьо да плаща на грузинци??" .... ами да ИМ зададат въпроса КАКВО прави военната УСА биологична лаборатория на тяхна територия и какво е участието им в създаването и разпространяването на ковид.
  • 5 Българин

    2 0 Отговор
    А грузинците ще ни подарят Саакашвили да вкара корупционерите в затвора и оправи икономиката ..СЛАВА УКРАИНА..
  • 6 Хаха

    0 0 Отговор
    Айде пак поредното унижение,снимка със 4 кашона,простотията няма край еййй
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да питам

    0 0 Отговор
    Абе, тази снимка в кухнята на посолството ли е правна ? И защо готвачката предава кашоните, да се неначудиш на българска дипломация.