Last news in Fakti

12 Юни, 2020 17:32 2 357 7

Германия: Не трябва Китай да решава дали имаме маски за лице

  • китай-
  • германия-
  • доставки-
  • маски за лице-
  • лекарства

Европа е твърде зависима от други страни за някои медицински доставки

Европа трябва да стане по-независима в снабдяването си с маски за лице и определени лекарства, нужни за борбата с коронавирусната пандемия, заяви в петък германският министър на здравеопазването Йенс Шпан. Това предаде Reuters.

„Не става дума за поставянето под въпрос на глобализацията, а по-скоро за намирането на правилната степен на глобализация“, каза федералният министър на здравеопазването на пресконференция.

„Що се отнася до маски за лице и до някои лекарства, видяхме, че не трябва да сме изцяло зависими от глобалния пазар. Не трябва решението, дали във Варшава, Амстердам или Берлин има достатъчно защитни маски за медиците, да се взима в Китай“, допълни Йенс Шпан.

Министърът на икономиката Петер Алтмайер по-рано заяви, че коронавирусната пандемия показва, че Европа е твърде зависима от други страни за някои медицински доставки и че страните от блока трябва да работят заедно за по-нататъшно диверсифициране на международните вериги за доставки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамз

    7 3 Отговор
    Се сетите и не сама за маските и за много други работи. А и качеството не е като преди от как почти всичко се прави в Китай

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дамз":

    винаги имаш избор да си поръчаш ''оригинал'' на петорна цена!!

    Коментиран от #3

  • 3 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    По добре оригинал на петорна цена.Това няма да доведе до свръхпроизводство и пренасищане на планетата с боклуци.Е ще намали печалбата ама не е необходимо Безос и Гейтс да са трилионери.А и като са толкова умни да печелят от няколко бизнеса а не само от един.

    Коментиран от #4

  • 4 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Майкрософт,Епъл оригинали ли са? Значи да плащаме на хамериканците петорно по скъпо,но те няма да стават трилионери.Аз от Сомалия ,не разбира твойто.
  • 5 Подкрепям Китай

    3 0 Отговор
    Кой изнесе цели отрасли от производството в Китай? Кой им построй фабрики ,обучиха персонал и им дадохте в ръцете съдбата на Европа? Алчни търгаши които не се напечелиха .Сега ревете ,а викахте че те са като роби.
  • 6 ШВАБИТЕ ДА НЕ ДАВАТ МНОГО АКЪЛ

    0 0 Отговор
    АМИ ДА КАЖАТ КОЛКО ТЯХНИ ФАБРИКИ ИМА В КИТАЙ...И МОШЕННИЦИТЕ ОТ VW СКОРО ОТКРИХА ПОРЕДНОТО ПРОИЗВОДСТВО НА БОКЛУЦИТЕ СИ КОИТО СА С МАНИПУЛИРАН СОФТУЕАР....ЛИЦЕМЕРИЕТО ИМ НЯМА КРАЙ...ПРОСТО ВСЕ ПОВЕЧЕ МИ СЕ ГАДИ ОТ ТЯХ...КАПИШ...ШВАБЕН...
  • 7 Наблюдател

    3 1 Отговор
    Удобно къса памет! Когато същите германци изнасяха производства там само печалбите ги интересуваха, а изобщо не мислеха за последиците! Коронования китайски подарък е само малък анонс какво може да се очаква от Китай!