Last news in Fakti

12 Юни, 2020 20:52 1 597 0

Япония и Китай понижават степента на тревога срещу коронавируса

  • япония-
  • китай-
  • токио-
  • ухан-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Управата на Токио минава към трета фаза от облекчаване на ограничителните мерки

Япония и Китай понижават степента на тревога срещу коронавируса  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Управата на Токио вдигна тревогата, обявена срещу коронавируса и минава към трета фаза от облекчаване на ограничителните мерки. 

Губернатор Койке Юрико призова гражданите на японската столица да продължат да спазват хигиенните правила.

"Всеки човек трябва да се приспособи към новия начин на живот. Моля всички да сътрудничат в превенцията и да се подготвят за евентуална втора вълна от инфекции."

В Китай

Китайската провинция Хубей също понижи нивото на тревога от втора на трета степен, след като за последните 24 дни не са регистрирани нови случаи на Covid-19. 

В столицата Пекин обаче беше съобщено за още двама заразени след вчерашния първи случай от два месеца насам. Новите заразени са в друга част на китайската столица и също не са пътували в зад граница, нито са имали контакти с чужденци. 

Затворени са 6 пазара за храни на едро в Пекин, посещавани от двамата заразени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА