Last news in Fakti

12 Юни, 2020 20:45 1 538 3

Прокуратурата изслуша премиера Конте за управлението на коронавирусната криза

  • италия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ломбардия-
  • джузепе конте

Разследването започна след като роднини на починали от Covid-19 заведоха около 50 дела за нехайство от страна на италианските власти

Прокуратурата изслуша премиера Конте за управлението на коронавирусната криза  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Прокуратурата в северния италиански град Бергамо изслуша премиера Джузепе Конте в рамките на разследване за управлението на коронавирусната криза, отнела живота на над 34 000 души в страната.  

Разследването започна след като роднини на починали от коронавируса заведоха около 50 дела за нехайство от страна на италианските власти. Според тях няколко града в област Ломбардия е трябвало да бъдат обявени за "червени зони" още след първите установени случаи на Covid-19. Закъснението доведе до  претоварване на здравната система, до повишаване на смъртността и до напредък на коронавируса в района.

Премиерът Джузепе Конте заяви, че всички разследвания "са добре дошли" и  хората имат правото да знаят как стоят нещата. 

"Не се притеснявам изобщо. И не го казвам от арогантност или самодоволство. Изложих пред прокурора всички факти, които са ми известни, напълно спокойно."

Италия продължава разхлабването на мерките, като от другата седмица ще отворят кината, а от 25 юни ще може да се практикуват любителски "контактни спортове" като футбол и баскетбол. Остава обаче задължителната карантина за всички пътници от страни извън Шенген.

По последни данни на Европейския център за контрол на болестите Полша и Швеция са европейските страни, където пикът на пандемията още не е преминал. Според специалистите увеличеният брой случаи се дължи и на по-големия брой тестове. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъг

    0 0 Отговор
    Поп УП
  • 2 РЪМПЕЗИ

    0 3 Отговор
    НАШАТА ПРОКУРАТУРА КОГА ЩЕ ИЗСЛУША БОРИСОВ ЗА БАРЦЕЛОНА ГЕЙТ...БОРИСЛАВА ЙОВЧЕВА Е В АМЕРИКА И СЕГА АМЕРИКАНЦИТЕ ВЪРТЯТ БОРИСОВ НА ШИШ..КАКВОТО МУ НАРЕДЯТ И ТОЙ Е СЪГЛАСЕН...НЕЩАСТНА ДЪРЖАВА...

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":

    Питай каталунската,ама тя не отговаря и четох ,че Гешев затворил случая.С една дума греда.