13 Юни, 2020 08:33 1 584 0

Полша отвори границите си, а Франция го прави на 15 юни

  • полша-
  • франция-
  • граници-
  • отваряне-
  • пандемия-
  • коронавирус

Мерките постепенно се разхлабват

Полша отвори границите си, а Франция го прави на 15 юни - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

От днес – 13 юни, Полша отваря границите си с всички свои съседки от ЕС. Това става близо 3 месеца след като ги затвори в резултат на пандемията от коронавируса. Поляците вече могат да преминават в съседните Литва, Германия, Чехия и Словакия.

В понеделник – на 15 юни, Франция отменя ограниченията по границите си за пристигащите от ЕС. „С оглед на благоприятното развитие на здравната обстановка във Франция и Европа и в съответствие с препоръките на Европейската комисия (от 00,00 ч.) на 15 юни Франция ще отмени всички рестрикции върху движението през вътрешноевропейските си граници (сухоземни, въздушни и морски), въведени за борба с пандемията от Ковид-19", се посочва в изявление министерствата на вътрешните и външните работи на Франция.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА