Last news in Fakti

13 Юни, 2020 10:41 2 098 2

Само за едно денонощие нови 5222 заразени в една държава

  • мексико-
  • коронавирус-
  • пандемия

Мексико постигна антирекорд

Само за едно денонощие нови 5222 заразени в една държава - 1
Снимка: ЕРА/БГЕС

Мексико съобщи за рекордните 5222 нови случая на коронавируса само в рамките на изминалото денонощие. Починалите за изминалите 24 часа там са 504. Общият брой на потвърдените случаи в Мексико е 139 196, а на смъртните случаи - 16 448. Мексиканското правителство е заявявало, че действителният брой на заразените вероятно значително надвишава официалните данни.

Кметът на столицата Мексико съобщи вчера, че от понеделник постепенно започват да отпадат въведените заради епидемията карантинни мерки.

Следващата седмица се отменят ограниченията за автомобилното движение и обществения транспорт, а 340 000 работници в производството ще могат да се върнат на работа, въпреки че броят на заразените продължава да расте.

В град Мексико и предградията му живеят повече от 21 милиона души, а в района са регистрирани над 40 процента от потвърдените случаи на коронавирус в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам бе

    3 0 Отговор
    1/3 от тях с фалшив положителен, друга третина без симптоми и т.н. 80% от положителните нямат симптоми
  • 2 Оги

    0 0 Отговор
    А в две държави?