Last news in Fakti

14 Юни, 2020 13:54 2 368 0

Северна Македония е страната с най-висока смъртност в целия регион

  • северна македония-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • смъртност-
  • балкани

Ситуацията при съседите е изключително тревожна

Северна Македония е страната с най-висока смъртност в целия регион - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Със 86 смъртни случая на един милион жители Северна Македония е на първо място в региона по смъртност от коронавирус. След нея е Словения с 52 смъртни случая на един милион жители, а другите страни в региона са далеч зад Северна Македония, предаде A1 On.

Рекордният брой нови случаи и починали в Северна Македония бе регистриран в събота - осем души са починали, а 196 са новите случаи за едно денонощие. Асимптоматичните случаи е малко вероятно да бъдат включени в официалната статистика, но дори и без тях клиниките са пълни с нови пациенти, заразени с коронавирус, предаде агенция "Фокус".

Ако погледнем броя на новозаразените пациенти по държави, може да се види, че Северна Македония според броя на новите пациенти е преди Швеция, много преди Хърватия, Словения, Германия и от европейските страни. В събота по-голям брой диагностицирани имаше в Португалия (с над 10 милиона жители) и Румъния (с над 19 милиона жители).

Броят на извършените тестове също играе роля тук, но въпреки всичко бързината, с която коронавирусът се разпространява в Северна Македония, не е за подценяване, особено в няколко горещи точки, най-вече в Скопие, където има 1124 активни пациенти с COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА