15 Юни, 2020 20:25 1 879 4

СЗО разследва новото огнище на Covid-19 в Пекин

  • китай-
  • пекин-
  • ковид-19-
  • световна здравна организация

Китайските експерти твърдят, че всички тези първоначални случаи са били свързани с най-големия пазар на едро за хранителни стоки в Азия - Синфади

СЗО разследва новото огнище на Covid-19 в Пекин  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация разследва произхода и размера на новото огнище на Covid-19 в Пекин, заяви на пресконференция в понеделник генералният секретар на СЗО д-р Тедрос Аданом Гебрейесус

Той добави, че в града вече са установени повече от 100 случая на коронавирус, въпреки че в китайската столица не бяха регистрирани новозаразени цели 50 дни, преди да възникне новото огнище.

Представителят на здравната агенция на ООН също така подчерта, че всички държави трябва да бъдат нащрек, за да разпознаят евентуално възобновяването на заразата с Covid-19.

По-рано днес Пекин постави под карантина и блокада 10 квартала, след като Здравната служба на страната заяви, че в града са се появили нови случаи на коронавирус.

Китайските експерти твърдят, че всички тези първоначални случаи са били свързани с най-големия пазар на едро за хранителни стоки в Азия - Синфади.

Държавните китайски издания съобщават, че вирусът е бил открит на дъски за рязане, използвани при разфасоване на вносна риба сьомга.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Активист на БКП

    2 1 Отговор
    СЗО се управлява от един неграмотник! Това е...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Слави Славов

    2 2 Отговор
    Генерален спонсор на СЗО е фамилията Ротшилд,та и на глупака е ясно кой и какво ни крои!Беее!