Last news in Fakti

16 Юни, 2020 09:25 4 249 16

Ситуацията в Пекин е изключително сериозна

  • пекин-
  • китай-
  • коронавирус-
  • сериозна-
  • пандемия-
  • ситуация-
  • пазар

Пекин е в надпревара с времето срещу новия коронавирус

Ситуацията в Пекин е изключително сериозна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Епидемиологичната ситуация в китайската столица Пекин е изключително сериозна, предупреди говорител на кметството на града в момент, в който над сто души вече са заразени с новия коронавирус, предаде AFP.

Пекин е в надпревара с времето срещу новия коронавирус, подчерта говорителят на общината Сю Хъцзиян. Столицата трябва да вземе възможно най-стриктните и решителни мерки, допълни той. Мегаполисът с население 21 милиона души увеличи дневния си капацитет за тестване за коронавирус на над 90 000 души.

Рязкото увеличение на случаите на зараза в Пекин поражда опасения от втора вълна на епидемията в страната. Световната здравна организация каза, че следи внимателно ситуацията и спомена за евентуалното изпращане в Китай на допълнителни експерти в идните дни, пише Новини.бг.

По-рано днес Пекин съобщи за 27 нови случая на зараза през последните 24 часа, с което те стават общо 106 за последните пет дни. Заразата тръгна от голямата борса Синфади, която е и една от най-големите в цяла Азия. Оттогава още няколко пазара в столицата бяха затворени изцяло или частично, а тридесетина жилищни зони бяха поставени под карантина. Учениците от началните училища и гимназиите отново учат дистанционно заради епидемията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прав чеп

    6 3 Отговор
    Гответе се. След 3 месеца и у нас.

    Коментиран от #7

  • 2 Пунта Мара

    5 1 Отговор
    23 за един ден изключително сериозно. Тук 46 па ни нема нищо. Извод,,,: и в главата на Мария нема нищо. Поне 5 лв й дайте

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Чичо Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пунта Мара":

    Така е като носим чашка А
  • 4 гост

    14 3 Отговор
    Сега като истински комунисти ще крият всичко до дупка ! Към Коледа ще се разбере колко милиона китайци са дали фира през лятото ...
  • 5 месара

    8 3 Отговор
    абе спокойно , няма никакъв вирус ! поздрави от Шипка и лично от другаря Президент !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мислене

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прав чеп":

    Е, нали все още има граници. Тя път да не се офлянкват и направо проверки и затваряне на границата с Китай. Ако те не си я затворят предварително де, защото то се оказва, че вирусът им е върнат отново, бил от Европа. Ами така е, кой каквото прави на себе си го прави.
  • 8 В 21 милионен град 5 човека

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пунта Мара":

    да останат неоткрити от заразените и след месец ще са десетки и стотици хиляди заразените. В Ухан заради няколко случая тестваха почти цялото население на града. Защото парен каша духа. За главата на Мария не зная.Публикувала е новина и не е фейк определено. Ама твоето канче бие на кухо... Пекин не може да го сравняваш с Доспат, Сърница или ГорноНанадолнище. Колкото 3 Българии, че и отгоре е населението. Познай колко заводи, цехове, пазари, болници и т. н. има. И колко хора ползват обществен транспорт...

    Коментиран от #16

  • 9 наглии

    1 1 Отговор
    Абе тия китайци видяха сметката на света, за съд са и наказание - никаква търговия с Чайна - любителите на прилепи. Аман бе!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Изхвърли си

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "наглии":

    китайския смартфон и лаптопа първо. Може само кварталния китайски ресторант да бойкотираш.
  • 11 Георги

    0 0 Отговор
    Ситуацията в България е в пъти по сериозна особенно икономическата.Скоро няма да има кои да храни една армия държавни служители,след като умишленно се убива кокошката която снася яйца.Или си мислят че Евросъюза вечно ще пуска по някое евро когато я закъсат.

    Коментиран от #13

  • 12 Дидо

    0 2 Отговор
    Как измислихте, че има нов коронавирус, а? Смешници.. С кеф сложих филтъра, да не ми замърсява стената с жълтата ви медия...
  • 13 Обясни по-подробно

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Георги":

    кой и как убива кокошката в момента. Тя кокошката отдавна бере душа. Сериозна е ситуацията ама не от вчера и не само заради коронавируса.
  • 14 ABCD

    1 1 Отговор
    А АКО тестовете са фалшиви? Целият цирк говори ясно, че има такава работа. Но "инвестициите" в паника продължават. Китай да гласи 5 трилиона за обезщетение на останалия свят

    Коментиран от #15

  • 15 разумно

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "ABCD":

    Ами и най-големият конспиратор не може да забърка такава каша. Ако беше само една област, само Европа, или само Америка, или само Азия... Ако беше инсинуация дали Русия щеше да си мълчи, или Северна Корея или някои други страни, които все са наопаки. Защо щяха да съдят италиянският премиер роднини на убитите. като няма вирус, айде обясни как са умирали тия хора от дихателна недостатъчност, щото явно са умирали. Открий истинската причина и тогава сигурно ще се върже някой, не може само да се хвърлят в ростарнството разни твърдения, без да се обясняват фактите.
  • 16 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "В 21 милионен град 5 човека":

    Хапчетата, хапчетата пиеш ли си!?