Last news in Fakti

16 Юни, 2020 20:00 1 925 6

Москва си отдъхва! Разхлабват още мерките в руската столица

  • русия-
  • москва-
  • ковид-19-
  • сергей собянин-
  • владимир путин

През изминалото денонощие в Русия бяха отчетени над 8200 нови случая на Covid-19

Москва си отдъхва! Разхлабват още мерките в руската столица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Москва се отменят редица ограничения, въведени заради коронавирусната инфекция. Същевременно Русия остава на трето място в света след Съединените щати и Бразилия по брой на регистрирани случаи на Covid-19.

В Москва се откриват летните веранди на ресторантите и кафенетата.

Масите са разположени на метър и половина една от друга, периодично се дезинфекцират, а персоналът е задължен да носи маски и ръкавици. 

Също така отварят врати музеите, изложбените зали и библиотеките. 

Възобновят работа и стоматологичните кабинети. 

Разрешени са посещенията на спортни състезания, но при условие че капацитетът на трибуните е запълнен на 10%. 

През изминалото денонощие в Русия бяха отчетени над 8200 нови случая на Covid-19. Общият брой на заразените от началото на пандемията надхвърли 540 000 души. Близо 300 000 от тях вече са се излекували. Смъртните случаи са над 7200, като през последните 24 часа бяха регистрирани 193.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страната на мрака - Русия

    2 2 Отговор
    Тъжната съдба на коренното население в Новия свят след идването на европейците е една от най-експлоатираните теми изобщо. Представителите на бялата раса, устремени към богатства, се отнасят безмилостно към местните американци – първо испанците, а след това англичани, французи, холандци и германци не само лишават индианските племена от земите и поминъка им, но често направо ги избиват като диви животни и ги заразяват със смъртоносни болести.

    По-малко известно е обаче, че и руснаците са участвали активно в тази срамна дейност, като от края на ХVIII век са избили хиляди индианци в т. нар. Руска Америка, която включвала Аляска и част от Северна Калифорния.

    Сблъсъкът на цивилизации, достигнали различна степен на развитие в Северна и Южна Америка, е дал повод за създаването на безброй романи, филми и научни изследвания, които са довели до определена представа в масовото съзнание за този иначе сложен исторически процес.

    Специално в бившия Съветски съюз и страните от Източна Европа през втората половина на ХХ век по идеологически причини

    се насаждаше определен модел,

    който невинаги съвпадаше с историческата истина. Популярни филмови продукции на източногерманското киностудио ДЕФА, в които най-често главната роля се изпълняваше от талантливия и добре сложен югославянин Гойко Митич, завладяваха публиката и у нас в продължение на десетилетия. Цели поколения израснаха с "Улцана", "Чингачгук - Голямата змия", "Апахи", "Бели вълци", "Оцеола", "Текумзе", "

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Paris

    2 1 Отговор
    Друго си е да пишете как само при 8200 нови случая,мерките падат.Къде са русофилите дето плямпаха как имат ваксина в москва още края на март месец.Имат гречка и водка.Нелепо е.
  • 4 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Страната на мрака - Русия":

    Я кажи кой са тия индианци в Аляска дето ги изтрепали руснаците ,за Калифорния също
  • 5 В червена статистика са

    0 1 Отговор
    И тез ги водят Мангъровци явно, дано не реват. Или всичко е заради парада и изборите. После ще му мислят. Ами за тях отделната личност не е толкова важна, свикнали са да дават жертви.
  • 6 Няма вирус

    1 2 Отговор
    Всичко е театър. В Русия са майстори на представлението, а освен това си имат един Большой театър. Важното е да се имитира и да се упражнява контрол. Експериментът проработи на световно ниво... даже и в бг... защо не в Русия?