Last news in Fakti

17 Юни, 2020 09:11 1 602 8

Вицепрезидентът: Опасенията от втора вълна на коронавирус са преувеличени

  • майк пенс-
  • сащ-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Майк Пенс изтъква, че дневният брой на новите заразени с вируса в Съединените щати е спаднал до 20 000 от 30 000 през април

Вицепрезидентът: Опасенията от втора вълна на коронавирус са преувеличени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Опасенията от втора вълна на коронавирус са преувеличени, пише американският вицепрезидент Майк Пенс в статия за в. "Уолстрийт джърнъл".

Пенс изтъква, че дневният брой на новите заразени с вируса в Съединените щати е спаднал до 20 000 от 30 000 през април. Вицепрезидентът на САЩ подчертава също, че броят на смъртните случаи на ден в страната е намалял до 750 през последните пет дни, предаде БТА. 

"Благодарение на лидерската роля на президента Доналд Тръмп и смелостта и състраданието на американския народ нашата система за обществено здравеопазване е далеч по-силна, отколкото преди четири месеца, и ние печелим битката с невидимия враг. Медиите се опитват да плашат американския народ на всеки етап от пътя и тези мрачни прогнози за втора вълна не са нещо по-различно. Ние забавихме разпространението на вируса, погрижихме се за най-уязвимите, спасихме човешки животи и създадохме здрава основа за всякакъв вид предизвикателства, с които можем да се срещнем в бъдеще. Това е причина за празнуване, а не за всяване на страх от медиите", пише Майк Пенс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    4 4 Отговор
    Няма как вируса да е толкова опасен като се има предвид имунната система на човека в 21-век и тази при испанският грип през 1918-та.Сега хората живеят много по здравословно приемат повече витамини добавки хранят се повече и по добре по-добър имунитет имат.Общото състояние е по-добро.

    Коментиран от #4

  • 2 Путин

    2 1 Отговор
    Абе Тръмп така викаше и за първата вълна пък виж до къде я докарахме...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Coronaviridae

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Имунната система на хората си е същата каквато е била 1918 г. Общото състояние на хората, като цяло е много по-добро в сравнение с тогава. SARS CoV 2 няма как да се сравнява с H1N1 от 1918 по много причини. Така нареченият испански грип е бил с 10% смъртност срещу 7% при SARS CoV 2. Най-съществената разлика между двата обаче е това, че от H1N1 1918 са умирали преди всичко младите хора - тези до 40г. Причината, е че при него леталитета се дължи на цитокинна буря и гостоприемниците с по-силна имунна система са били по-уязвими от летален изход. Но, ние още не сме видяли какво може SARS CoV 2. При първата вълна H1N1 1918 не е имал кой знае какви показатели. Предполага, се че в последствие мутира (което при разпространен вирус е съвсем нормално) и става по-вирулентен и по-патогенен.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 не е вярно

    1 0 Отговор
    Въобще не живеят по-здравословно, тъпчат се с мазнини и сладко, храната им е изкуствена, масово наднормено тегло и застоял начин на живот, много повече алкохол и цигари. Много случаи ги спасиха антибиотиците от усложненията, иначе щеше да е мор.
  • 8 смешки

    0 1 Отговор
    Тя вас вълната не ви е пускала от началото, ама нейсе. Сега и с тия протести след още една седмица, гледай нов бум.